Wan Haber Merkezi

Anadolu Basın Birliği Van Şubesi tarafından hazırlanan proje kapsamında, Van halkının darbe kalkışmasının ilk dakikasından itibaren sergilediği cesur duruşu, görsel ortamda Türkiye’ye duyurmak anlamında 15 il ve daha sonra Başkent Ankara’da Meclisin bahçesinde fotoğraf sergisi düzenleyecek.

Anadolu Basın Birliği Van Şubesi Yönetimi tarafından yapılan açıklamada; “Anadolu Basın Birliği olarak; Tüm Türkiye’ye 15 Temmuz’da FETÖ terör örgütü tarafından yapılan Darbe kalkışmasının, ülkemize büyük bir ihanet olduğunu anlatmak.

Van halkı darbe kalkışmasına karşı ilk günden itibaren, çok önemli bir duruş sergilediği,  ilimizde yaşayan halkın, devletine ve Milletine karşı ne kadar bağlı olduğunu anlatmak.

 Batı ilerinde darbeye karşı demokrasi nöbetlerinde durmak ile Van ilinde demokrasi nöbetlerinde durmak arasında, çok fark olduğunu hissettirmek. Van’da Türk bayrağını eline alıp dolaşmak, batıda Tankın önünde durmak arasında hiçbir fark yoktur. Van halkı tüm riskleri göz önünde bulundurarak devletine sahip çıkmıştır. Terör örgütlerine geçit vermemiştir. Cumhurbaşkanı tarafından, tüm ülkede olduğu gibi, meydanlara davet edilen Van halkı davete icabet etmiş ve son güne kadar davet programına sadık kalmıştır.
15 Temmuz darbe kalkışmasının ilk gününde son gününe kadar çekilen Fotoğraflar, ilk önce Van valiliği önünde sergilenecek. Demokrasi nöbetine destek olanlar kendilerini o fotoğraflarda bulacaklar. Böylelikle ilk önce Van’da iyi bir kamuoyu oluşturulacak.

“15 İlde 15 Temmuz Fotoğraf sergisi”, 15 ilde sergilenecek. 15 İlin Valilikleri ve Belediye Başkanları ziyaret edilecek. Van ve Vanlıların devletinin yanında yer aldığı ve güvenilir bir şehir olduğu anlatılacak. Van Valiliği ile ortak mutabakat sağlanan birçok ilin Valileri ile görüşülerek, karar kılınan illerin Valilikleri ve Belediyeleri önünde fotoğraflar sergilenecek. Her ilin yerel ve ulusal Basını programa davet edilerek, Van’a yer verilmesi sağlanacaktır. Böylelikle Van yerel ve ulusal basın aracılığıyla, Türkiye’nin gündemine oturmuş olacak. Birçok ilin yetkilileri ile Van arasında gönül köprüsü kurma sözü alınmaya çalışılacak. Van ile ilgili önyargılar tamamıyla kırılmaya çalışılacak.

Daha sonra Fotoğraflar Ankara’da Türkiye Büyük Millet Meclisi Bahçesinde sergilenecek. Başta Meclis Başkanı olmak üzere, Bakanlar ve Milletvekilleri sergiye davet edilecek. Fotoğraflar üzerinde yorum yapılacak ve böylelikle Ulusal birçok Medya kuruluşu Van’a yer verecektir. Van ve Vanlıların, devletine sahip çıkmak konusunda büyük cesaret gösterdiğini görecek tüm Türkiye…

Bu Projeyle, Van üzerinde oluşan terörün kol gezdiği kent algısı kırılmış olacak. Van’ın terörü örgütlerini lanetlediği, teröre destek olmadığı, hiçbir zaman terörü benimsemediği algısı oluşturmaya başlanacak. Van iline tayini çıkan yada atanması yapılan memur, öğretmen, doktor, polis, asker, hakim, savcı, Van’ın gerçek yüzünü görmüş olacak ve Van’a gelmekten çekinmeyecektir.

Van’ın, batı illerinde hiçbir farkının olmadığı algısı oluşturacak. İşadamı, yatırımcı, sanayici, Van’a yatırım yapmaktan çekinmeyecek. Her ilde olduğu gibi Van’da da ufak tefek münferit olaylar olmuş olabilir. Unutulmamalıdır ki,  Van halkının çoğunluğu devletin yanında yer aldığı, her türlü terör olaylarının ve şiddetin karşısında duran bir halk olduğunu görmüş olacaklar. Anadolu Basın Birliği Van Şubesi’nin yaptığı bu proje, geleneksel hale getirilecek ve her yıl değişik 15 İlde 15 Temmuz Fotoğraf sergisi düzenlenecektir. Bu çerçevede projenin devamlılığı sağlanacak, Türkiye’nin 81 ili Van’ın güzel yüzünü konuşmuş olacaktır. Aynı zamanda, Türkiye halkı 15 Temmuz 2016 tarihinde, devletimizi ele geçirmeye çalışan hainlerin darbe girişimini unutmamış olacaktır” denildi.

Editör: Wan Haber