Kastamonu'nun Abana ilçesinde bu yıl üçüncü kez köpek katliamı yaşandı. Abana Belediyesine bağlı ekiplerin köpekleri zehirli iğne kullanarak öldürdüğü iddia edildi.
Abana ilçe merkezinde belediye ekibi tarafından zehirli iğne ile öldürülen köpekler, gece çöp arabalarıyla ilçe dışına taşınarak çöplüğe atıldı.
Sokaklarda zehirli iğne kullanılarak öldürülen köpek leşlerini gören vatandaşlar ve hayvan hakları temsilcileri, bu duruma tepki gösterdi. Köpek katliamı Çevre ve Orman Bakanlığı Kastamonu Şube Müdürlüğü ekiplerine bildirildi. Bunun üzerine Abana ilçesine gelerek incelemelerde bulunan ekipler, köpeklerin zehirli iğne kullanılarak öldürüldüğü bilgisine ulaştı.
Hastaneden emekli hayvansever vatandaş Sevim Balaban, 2004 yılında çıkarılan 5199 yasa gereği sokak köpeklerinin belediyeler tarafından kısırlaştırılıp bakılması gerektiğini belirterek "Ama tüm bu çağrımıza rağmen Abana'da birileri köpekleri katlediyor. Kaymakam başta olmak üzere Belediye Başkanı ve Emniyet Müdürünü göreve davet ediyoruz. Bu cinayetleri işleyenler mutlaka bulunmalı. Biz de bu konu ile ilgili İçişleri Bakanlığı'ndan soruşturma açmasını isteyeceğiz. Son bir yıl içinde üçüncü kez katliam yapılıyor ve hiçbir yetkilinin sesi çıkmıyor" dedi. Balaban, Abana'da yaşanan köpek katliamlarının sorumlularının bulunarak cezalandırılması için İlçe Emniyet Amirliğine suç duyurusunda bulundu. Sevim Balaban, çevre köylerde bulunan 11 yavru köpeği alarak bakımlarını yapmak üzere evine getirdi. Abana Belediyesi'nden konuyla ilgili bir açıklama yapılmadı.
(Vİ-SA-HO-Y)

30.11.2012 14:45:08 TSI

Editör: Wan Haber