AB-Türkiye Odalar Forumu II Projesi'nın (ETCF-II) "Oda ve Borsaların Avrupa-Türkiye Pozitif Gündemine Katkıları" Oda Ortaklıkları Hibe Programı Başlangıç Toplantısı, yarın gerçekleştirilecek.
TOBB İkiz Kuleler'de saat 11.00'de gerçekleştirilecek toplantının açılış konuşmaları, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Avrupa Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği (EUROCHAMBRES) Başkan Yardımcısı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, EUROCHAMBRES Genel Sekreteri Arnaldo Abruzzini, AB Türkiye Delegasyonu Başkan Yardımcısı Bela Szombati ve MFİB Başkanı Muhsin Altun tarafından yapılacak.
Avrupa Birliği'nin finansman desteği ile geliştirilip uygulanan bir kapasite geliştirme projesi olan AB Türkiye Odalar Forumu Projesi (ETCF), ilk olarak 2007-2009 yılları arasında ülke geneline yayılmış toplam 80 oda, borsa ve AB üyesi ülkelerden 28 odanın katılımıyla gerçekleştirildi. ETCF projesinin başarıyla tamamlanması sonucu projenin devamı niteliğindeki AB-Türkiye Oda Forumu-II (ETCF-II) projesi yine Avrupa Birliği'nin finansman desteği ile hazırlanarak uygulamaya başlandı. EUROCHAMBRES ve TOBB işbirliğinde yürütülen proje ile Türk oda ve borsalarının kapasite gelişimine ve Türkiye'nin AB'ye katılım sürecinde oynadıkları rolün güçlenmesine yardımcı olması hedefleniyor. ETCF-II projesi kapsamındaki çeşitli programlara 94 oda ve borsa iştirak etti. 41 Türk oda ve borsası ile 9 AB üyesi ülkeden 34 oda ve borsa arasında eşleştirme projelerine hibe sağlandı.
(PS-CC-E)

14.01.2013 12:53:25 TSI

Editör: Wan Haber