AB Bakanlığı'nın valiliklerde Avrupa Birliği'ne (AB) Entegrasyonu Destekleme Faaliyetleri (SEI) kapsamında 'Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi' kapsamında pilot illerden biri olan Isparta'da, tanıtım toplantısı düzenlendi.
Vali Yardımcısı Niyazı Can'ın başkanlığında yapılan toplantıya ilgili AB'ye Uyum Danışma ve Yönlendirme Kurulu üyeleri katıldı. Açılış konuşmasında Vali Yardımcısı Niyazi Can, "AB mali kaynaklarının kamu kurumları sivil toplum örgütleri, özsel kuruluşlar tarafından verimli kullanılması bakımından valilikleri daha etkin hale getirilmesi için AB'ye Uyum Danışma ve Yönlendirme Kurulu oluşturuldu. 2010 yılından bu yana üç ayda düzenlenen kurul, ilde uygulana projeler sorunlarını tespiti ve çözüm önerileri çalışmaları yapıldı. Gerekli insan kaynaklarının oluşturulması ve sürekliliğin sağlanmasına yönelik tedbirler alındı" dedi.
AB Bakanlığı'ndan Uzman Yunus Yılmaz ise AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi'ni tanıttı. Projenin 20 ilde uygulandığını ve bu illerden birinin de Isparta olduğunu kaydeden Yılmaz, "Bu proje, Avrupa Birliği'ne katılım sürecinde gerçekleştirilen projelerin tam olarak hayata geçirilmesi, takibinin sağlanması ve halk nezdinde AB'ye üyelik sürecimizin daha sağlıklı anlaşılabilmesi için valiliklerin AB ile ilgili konularda hizmet kapasitesinin artırılması amacıyla geliştirilmiştir. Söz konusu proje ile İl AB Daimi Temas Noktaları ve İl Avrupa Birliğine Uyum Danışma ve Yönlendirme Kurullarının etkinliklerinin ve valilik AB birimlerinin teknik ve idari kapasitelerinin artırılması ile valiliklerin AB 'ye üyelik sürecimiz konusunda ilde önder kuruluşlar haline gelmesine katkı sağlanması hedeflenmektedir" ifadesini kullandı.
(FK-Y)

10.01.2013 18:26:06 TSI

Editör: Wan Haber