Van Ticaret ve Sanayi Odası'nda (VATSO) gerçekleştirilen toplantı ile bu yılki yarışmanın startı verildi. Çok sayıda öğrenci ve öğretmenin katıldığı toplantıya Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) Başkan Yardımcısı Mustafa Kantarcıoğlu, Milli Eğitim Şube Müdürü Ali İhsan Yıldız, AB Van Bilgi Merkezi Koordinatörü Kerem Oruç, Bilgi Üniversitesi öğretim görevlisi ve Avrupa Takımı Üyesi Prof. Dr. Ayhan Kaya ve öykü yazarı Cemil Kavukçu da katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan VATSO Başkan Yardımcısı Mustafa Kantarcıoğlu, bu yarışmaların her tarafta yapıldığını belirtti. ‘Farklılıklar İçinde Birlik’ sloganının zamana da çok uygun olduğunu anlatan Kantarcıoğlu, “Kağıda dökeceğiniz öyküler yarın kitaplarda yer alabilir. Daha önceki yarışmalarda dereceye giren öğrencilerimiz şu an çok iyi yerlerdeler. Sizleri de o yerlerde görmek istiyoruz. Hepinize şimdiden başarılar diliyorum” dedi.


Ali İhsan Yıldız’ın da kısa bir konuşma yapmasının ardından AB Van Bilgi Merkezi Koordinatörü Kerem Oruç, yarışma hakkında bilgi verdi. Oruç, “Yarışmaya sadece ortaöğretimin 9 ve 10. sınıflarında okuyan öğrenciler katılacak. Öykü yarışması, bugün yapacağımız eğitim çalışmasıyla start alacak. Yarışmacılar, öykülerini belirlenen tarihe kadar jüri üyelerine ulaştırmak durumundadır. Burada yerel jürinin değerlendirilmesinden geçen öyküler, 1, 2 ve 3. olmak üzere ulusal yarışmaya gönderilecektir” dedi.


Yapılan bilgilendirmenin ardından Bilgi Üniversitesi öğretim görevlisi ve Avrupa Takımı Üyesi Prof. Dr. Ayhan Kaya ve öykü yazarı Cemil Kavukçu da öğrenciler ve öğretmenlere nasıl öykü yazılacağı konularında bilgiler vermelerinin ardından toplantı sona erdi.

Editör: Wan Haber