Avrupa Birliği (AB) Bakanlığı tarafından her yıl düzenlenen "Genç Çevirmenler Yarışması"nın üçüncüsü, yarın İstanbul'da Ortaköy Princess Otel'de gerçekleştirilecek.
Türkiye'nin AB'ye katılım sürecinde ihtiyaç duyulacak çevirmenlerin yetişmesine katkıda bulunma, bu sürece ilişkin olarak farkındalıklarını artırma, üniversitelerle işbirliği yapma hedefi güden ve AB ile ilgili bir metnin Türkçe'ye çevrileceği bu yarışmaya, üniversitelerin Mütercim-Tercümanlık ve Çeviribilim bölümlerinde okuyan 28 üniversiteden 70'i İngilizce, 23'ü Almanca, 18'i Fransızca dillerinde olmak üzere toplam 111 son sınıf öğrencisi katılacak.
Yarışmada katıldıkları dillerde ilk üçe giren genç çevirmenler, 2013 yılı içinde, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış tarafından verilecek plaket ve AB'nin Brüksel'de yerleşik çeviri birimlerine yapacakları çalışma ziyareti ile ödüllendirilecek.
AB'ye katılım sürecinde Türkiye'nin, AB müktesebatına uyum sağlamasının yanı sıra, yaklaşık 120 bin sayfadan oluşan müktesebatın Türkçe'ye çevirisinin tamamlaması da gerekiyor. Ayrıca Türkiye'nin, katılımla birlikte AB kurumlarında ihtiyaç duyulacak yeterli sayıda uzman mütercimi yetiştirmesi de öngörülüyor.
(TB-YHY-Y)

21.12.2012 11:26:26 TSI

Editör: Wan Haber