Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Siirt Belediyesi'ni ziyaret ederek, Belediye Başkanı Selim Sadak ile görüştü.
Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak, Bakan Egemen Bağış'ın ziyaretinde yaptığı konuşmada, son zamanlarda içinden geçtiğimiz sürecin önemine değinerek, vatandaşların bu süreci desteklediğini belirtti. Halkın barış beklentisi içinde olduğunu ve akan kanın sona ermesini istediğini kaydeden Sadak, ziyaretin zamanlamasının da önemli olduğunu söyledi. Sadak, "Buzların çözüldüğü, kışı yavaş yavaş geride bıraktığımız, ilkbahara kavuştuğumuz bugünlerde bu ziyaretin gerçekleşmesi önemlidir" dedi.
Daha önce de, Sadak'ı ziyaret ettiğini ifade eden Bakan Bağış ise, "Türkiye'de barışın, kardeşliğin, huzurun yeniden yeşermesini istemeyen bir takım rant şebekeleri, maalesef ülkemizde yaşanan çatışmadan çıkar elde edebileceğini zanneden, bu kargaşayı kendileri için fırsat gibi gören zihniyetler, aradaki ziyaretlerimizde bizim gelmemize mani olacak bir atmosferin doğmasına sebep oldu" diye konuştu.
Bakan Bağış, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Dünya Kadınlar Günü'nü Siirt'te geçireceğini hatırlatarak, daha sonra şunları kaydetti: "Ben, Sayın Başbakanımızın ziyareti öncesinde, başkanımızla Siirt'in meselelerini, nasıl ki Sayın Valimizle, sayın milletvekillerimizle değerlendiriyorsam, tabii ki Siirt'in seçilmiş belediye başkanı ile de değerlendireceğim. Bundan daha doğal bir şey olamaz. Ama bizim hepimizin ortak paydası var. Biraz evvel başkanım söyledi. Bu ülkede etle tırnak gibiyiz. Hiç kimse kendini yüzde 100 tek bir ırkın temsilcisi olarak göremez. Hepimiz kız almışız, kız vermişiz, akraba olmuşuz, acıları paylaşmışız, kederi paylaşmışız. Hiç unutmam rahmetli babam için Siirt'te mevlit okuttuğumda başkanım da geldi, camide benimle birlikte mevlit dinledi, ibadet etti. Bizim ortak paydalarımız, farklılıklarımızdan çok daha fazla. Tabii ki her konuda yüzde 100 hemfikir olamayabiliriz. Ama ortak paydalarımızla birlikte ter dökebilmek, birlikte bu ülkenin kardeşlik dokusunu güçlendirebilmek, birlikte terör belasına son verebilmek için hepimizin, üzerine düşen mesuliyetin gereğini yerine getirmemiz gerekir. İnşallah, Sayın Başbakanımızın çabalarıyla devam eden bir süreç var, bir çözüm süreci var.Terör örgütünün silahı bırakma ve insanların yeniden huzura kavuşma süreci var. Başkanımın da söylediği gibi bu sürecin başarılı olması hepimiz için en elzem konu. Çünkü barışın olmadığı, huzurun olmadığı yerde, hizmet de olamıyor. Hizmet olmayınca memnuniyet de olamıyor. İnsanların yarınla ilgili umutları olamıyor. Gönül isterdi ki, Siirt'te çok daha fazla yatırımlar olsun. Ama maalesef bu coğrafyada yatırımcıyı kaçırmak için kimileri elinden geleni yaptı. Şantiyeleri bastı, insanları tehdit etti, bir takım saldırılar gerçekleşti. Biz, onlar bir daha yaşanmasın, bu memleketin, bu ülkenin bütün insanları; ister Türk olsun, ister Kürt olsun, ister Çerkez olsun, ister Boşnak olsun, ister Zaza olsun, ister Sünni olsun, ister Alevi olsun, bütün insanları huzur içerisinde yaşasın istiyoruz. Bunun için de birbirimizi dinlememiz lazım, birbirimizle empati yapmamız lazım. Birbirimizin sorunlarını çözmek için uğraşmamız lazım. Bugün bunları başkanımızla değerlendirme imkanı bulacağım için mutluyum."
Bakan Bağış, Türkiye'nin terör belasına son vermesi halinde, ekonomik açıdan güçleneceğine ve şaha kalkacağına dikkat çekerek, herkesin çok dikkatli, kararlı ve temkinli olması gerektiğini sözlerine ekledi.
Bu arada, Bakan Bağış, AK Parti İl Başkanlığı'nı ve üniversiteyi de ziyaret ettikten sonra, Siirt'ten ayrılacak.
(RÇ-SO-Y)

16.02.2013 18:05:55 TSI

Editör: Wan Haber