AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, kabine revizyonunun ardından Milli Eğitim Bakanlığı görevine getirilen Nabi Avcı'ya tebrik ziyaretinde bulundu.
AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, kabine revizyonunun ardından Milli Eğitim Bakanlığı görevine getirilen Nabi Avcı'ya tebrik ziyaretinde bulundu. Bakan Avcı, yaptığı konuşmada, Bağış'ın ziyareti dolayısıyla teşekkürlerini sunarak, Bağış'ın babasının Milli Eğitim camiasının sevilen eğitimcilerinden biri olduğunu ifade etti.
Bakan Bağış ise, "Çok saygı duyduğum Nabi hocamı ziyaret etmekten çok büyük onur duyuyorum. MEB binasının benim için büyük anıları var. Rahmetli babam müsteşar yardımcılığı, genel müdürlük, genel müdür yardımcılığı yaptı. Çocukken çok gidip geldim bu binaya. Ama uzun yıllar Sayın Başbakanımızın yakın çalışma ekibi içerisinde birlikte ter döktüğüm Nabi hocamı burada Bakanımız olarak ziyaret etmek de bana ayrı bir keyif veriyor. Kendisine başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.
Avcı'nın akil yaklaşımıyla Türkiye'nin eğitimde çok farklı bir noktayı yakalayacağını belirten Bağış, AB sürecinde Bakan Avcı'nın desteğinden yararlandıklarını ve eğitim sürecinde AB kavramının yeni nesil tarafından anlaşılmasında Avcı'dan katkı göreceklerini söyledi.
(EY-ÖZ-Y)

08.02.2013 12:59:50 TSI

Editör: Wan Haber