Kartal Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Mali Suçları Araştırma Kurulu’nun raporları doğrultusunda AKFA Holding’in FETÖ/PDY terör örgütüne maddi destek sağladıkları tespit edilmesi üzerine holding ve holdinge bağlı 51 şirket yöneticilerine operasyon düzenledi.

Operasyon kapsamında yine örgüte finans sağlayan A101 market zincirleri sahibine, ortaklarına ve örgüte üye olan çalışanlarına yönelik de operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında 113 kişi hakkında gözaltı kararı çıkartıldı.

Operasyonda Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri AKFA Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Aktaş ve çok sayıda şirket yöneticisini gözaltına aldı. Polis ekiplerinin holding ve şirket binalarındaki aramaları ise devam ediyor.

Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri ve MASAK, 2011-2015 yıllarına yönelik yaptığı araştırmada holdingin, ABD merkezli Boğaziçi Atlantik Kültürel Dostluk Derneği, Kanada Türkiye Dostluk Derneği, Colegios De Education, Mediterraneo SL, Metropolitan Education, Brooklyn Amitiy School, The Respect İnstitute İnc. ve Wistom School gibi dernek ve kuruluşlara 40 milyon dolar tutarında usulsüz havaleler yapıldığını belirledi.

Ekipler, araştırmanın devamında Bank Asya’ya el konulmasından sonra ‘Himmet’ adı altında vatandaşlardan toplanan paraların holding çalışanlarının hesaplarına yatırılarak çalışanlarının hesapları üzerinden yurt dışına havale edildiğini de tespit etti.  İHA

Editör: Wan Haber