Van’ın Muradiye ilçesine bağlı Durukaş köyünde ikamet eden Selahattin Özer, Allah’ın, Peygamber ümmeti başına bir lider gönderdiğini belirterek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a sahip çıkılması gerektiğini söyledi. Özer, Başbakana yapılanlardan dolayı da gözyaşlarına hakim olamadığı gibi herkesi de feryadıyla duygulandırdı. 


Muradiye seçim bürosunun açılışının ardından köyleri bir bir dolaşan Gülaçar, 300 araçlık konvoy ile ziyaretlerde bulundu. AK Parti Van Milletvekili Mustafa Bilici, Muradiye İlçe Belediye Başkan Adayı İbrahim Vanlı ile birlikte ilk olarak Durukaş köyüne giden Gülaçar, burada Selahatin Özer’i (90) ziyaret etti. Eşini bir hafta önce kaybeden Özer, Gülaçar’a ve Bilici’ye sarılarak bir süre onlarla hasret giderdi. Gözyaşları içerisinde ibretlik konuşmalarda bulunan Özer, İslam ülkeleri üzerinden oynanan oyunlar konusunda uyarılarda bulundu. Özer, “Ben Kur’an-ı Kerim’in yakıldığı günleri gözlerimle gördüm. Çok zulümlerle karşı karşıya kaldık. Camilerimiz ahıra çevrildi. Kur’an yasaklandı, İslam yasaklandı ve Allah demek yasaktı. Rahmetli Adnan Menderes geldi ve ezanı Arapça’ya çevirdi. Camilerimizi tekrar ibadete açtı. Allah bu kez Peygamber ümmetine lider olsun, onların sıkıntısını gidersin diye Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı gönderdi. Ne olur ona sahip çıkın. Başbakan olmasaydı bizim namusumuz belki de ayaklar altındaydı. Bugün İslam ülkelerinin üzerinde oynanan oyunları bir Müslüman olarak neden görmek istemiyorlar. Bu işin Türkü, Kürdü mü kalmış. Biz Müslümanız. Ne olur, sizleri gruplara bölmek isteyenlere izin vermeyin. Ey Peygamberin ümmeti ne olur liderinize sahip çıkın. Şimdiki gençlerimiz bizlerin yaşadıklarını görmedikleri için bilemezler. Ama ne olur büyüklerinizden yaşadıklarımızla ilgili bilgi edinin o zaman bizlerin ne demek istediğini çok anlayacaksınız” dedi.


Özer’in konuşmaları karşısında duygulu anlar yaşanırken, bir çok kişi gözyaşlarına hakim olamadı. AK Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Nuri Gülaçar ise, Allah’ın izni ile Başbakanı yalnız bırakmayacaklarını dile getirdi. Bu ülkenin Başbakandan önce ki halini de bildiklerini, şimdiki halini de bildiklerini anlatan Gülaçar, “Biz Kürtler vefalı insanlarız. Biz Kürtlerin, Van halkının Başbakanın yanında yer alması gurur verici bir durumdur. Peygamber ümmetinin derdi ile dertlenen 10 yıl önce saçında tek bir beyaz bile yok iken şimdi ise beyazlarla dolan Başbakanı da Peygamber ümmeti yalnız bırakmayacaktır” dedi.


Gülaçar, daha sonra beraberindekilerle, Açıkyol, Durukaş, Karahan, Keçikıran ve Alkasnak köylerine giderek, köylü vatandaşlarla bir araya geldi.

Editör: Wan Haber