Balıkesir Halk Sağlığı Müdürlüğü 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü dolayısı ile açıklamada bulundu. Açıklamada, sigarayı bırakmak isteyenlere Balıkesir'deki 7 hastanede bulunan Sigara Bırakma Polikliniklerinin hizmet verdiği bildirildi.
Balıkesir Halk Sağlığı Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada sigaranın halk sağlığını tehdit eden bir unsur olduğu vurgulandı. 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü dolayısı ile yapılan açıklamada, "Sigara kullanımı, halk sağlığını tehdit eden mutlaka mücadele edilerek önlenmesi gereken bir sorundur. Aktif ve pasif sigara içiciliği ölümlere, hastalıklara, sakatlıklara ve psikolojik sorunlara neden olarak kişi ve toplum sağlığını tehdit etmektedir. Sistematik bir mücadele verilememesi halinde sigaranın neden olduğu ölümlerin artacağı, 2000-2024 döneminde 150 milyon insanin sigaraya bağlı hastalıklardan öleceği tahmin edilmektedir. Sigaranın neden olduğu kanser ölümlerine bakıldığında da sorunun ne kadar ciddi olduğu açık olarak görülmektedir. Dolayısıyla sigara kullanımının önlenmesi çalışmalarının önemi her gecen gün artmaktadır" denildi.
Açıklamada Balıkesir Devlet Hastanesi, Balıkesir Göğüs Hastalıkları Hastanesi, Balıkesir Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi, Bandırma Devlet Hastanesi, Burhaniye Devlet Hastanesi, Ayvalık Devlet, Edremit Devlet Hastanesi ve Gönen Devlet Hastanesi olmak üzere 7 hastanede bulunan Sigara Bırakma Polikliniklerinin vatandaşlara yardımcı olduğu belirtildi. Ayrıca Sağlık Bakanlığının ALO 171 Sigara Bırakma Hattı'nı arayan vatandaşların da bu hizmetten faydalanabileceği belirtildi.
(BD)

07.02.2013 17:28:29 TSI

Editör: Wan Haber