'Sağlıklı Beslenme ve Obezite İle Mücadele' çalışması kapsamında, Erzincan'da obezlere yönelik yürütülen çalışmalar olumlu sonuçlar veriyor. 21 yaşındaki Arife Taşkan kısa zamanda 30 kilo vermenin mutluluğunu yaşıyor
Halk Sağlığı Müdürlüğü Obezite birimi tarafından il genelinde yürütülen çalışmalar devam ediyor. Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılan 'Sağlıklı Beslenme ve Obezite İle Mücadele' çalışması kapsamında, Erzincan'da obezlere yönelik yürütülen çalışmalar olumlu sonuçlar veriyor. Obezite birimi tarafından tespit edilen hastalar, Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi obezite bölümü ve diyetisyenlere yönlendiriliyor. Hastalar burada kontrol altına alınarak, dengeli beslenme ve fiziksel hareketler desteği ile kilo verdiriliyor.
21 yaşındaki Arife Taşkan, Obezite birimi tarafından kontrol altına alınan hastalardan birisiydi. 2012 yılının Nisan ayında, Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Diyetisyeni Nilgün Seremet kontrolünde diyete ve fiziksel hareketlere başlatılan Arife Taşkan, yaklaşık 9 ayda 30 kilo verdi. 95.4 kilogram ile diyete başlayan ve 9 ayın sonunda 67 kiloya düşmeyi başaran Arife Taşkan, 65 kiloya düştükten sonra diyeti bırakacak ve kontrollü olarak kilosunu korumaya devam edecek.
Arife Taşkan, "Bir arkadaşımın kına gecesine gittim ve ona hazırlanmak için bir türlü kıyafet bulamadım. Buda benim zoruma gitti, kilolarımdan kurtulmak için diyete başlamaya karar verdim. Diyete başladığımda 95.4 kiloydum. Halk Sağlığı Müdürlüğü Obezite biriminin yönlendirmesiyle Diyetisyen Nilgün hanım ile tanıştım. 9 ayda 30 kilo verdim. Çok mutluyum. Giyindiklerim yakışıyor. Diyet süresince çok zorlanmadım. Önceden gelişi güzel yiyordum, şimdi düzenli yiyorum ve kilolarımdan kurtuluyorum." açıklamasında bulundu.
Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Diyetisyeni Nilgün Seremet, "Obezite hastalarıyla uzunca bir yolculuğumuz oluyor. Hastaların kilo problemi fazla olduğu için. Bu genç hastamız her hangi bir ilaç tedavisi ve desteği almadı. Sadece diyet ve fiziksel aktivite ile başardık. Diyetini çok düzenli yaptı. Her ay ortalama 4 kilo vermeyi başardı. Kalori bir diyet listesi yaptık. Ama hastamız aç kalmadı. Çok düzenli sporunu yaptı. Bugüne kadar başarılı bir şekilde geldik. Devamı da gelecek ve 65 kiloya düştükten sonra koruma programına alınacak. Bırakmayacağız kendisini ve bir daha kilo almasını istemiyoruz. Bu konuda yardım almak isteyenler obezite birimine müracaat edebilirler." şeklinde konuştu.
(CM-AT-Y)

03.01.2013 13:19:12 TSI

Editör: Wan Haber