FETÖ’nün darbe girişimi sonrası 2.Ordu Komutanlığı Karargahında çoğunluğunu erlerin oluşturduğu askerler polis teslim olmuştu. Dün sorgularının ardından Malatya Adliyesine sevk edilen askerlerden 63’ü savcılık sorgularının ardından serbest kalırken 9 asker ise tutuklama talebi ile nöbetçi mahkemeye sevk edildi.

Mahkeme 1 albay, 1 binbaşı ve 7 er hakkında tutuklama kararı verdi. Tutuklanan askerler daha sonra geniş güvenlik önlemleri altında adliyeden çıkarılarak Malatya E Tipi Cezaevine gönderildi.

Bu arada gözaltındaki erlerin savcılıktaki sorgularında hiçbir şeyden haberlerinin olmadığını savundular. Erler ifadelerinde “Uyuyorduk. Üst rütbeli komutanların sesleri ile uyandık. Bize ‘terör saldırısı var, şimdi kalkın ve önünüze gelene sıkın’ dediler. Kalktık, dışarıya çıktık. Dışarıda polisleri görünce ve halkın sloganlarını işitince anladık ki ortada terör saldırı yok. Bunun üzerine biz geri çekildik. Ancak komutanlarımız bize sürekli ‘önünüze gelene sıkın’ emri veriyordu” dedikleri öğrenildi. İHA

Editör: Wan Haber