Diyanet İşleri Başkanlığınca hayata geçirilen ''Hizmet Çeşitliliği Projesi'' ile gündüz saatleri içinde Kur'an kurslarına gidemeyen çalışanlara din görevlileri tarafından akşam saatlerinde veya hafta sonları Kur'an-ı Kerim eğitimi veriliyor.
Tortum İlçe genelinde 16 camide yaklaşık 400 vatandaş Kur'an-ı Kerim eğitimi alırken, Şenyurt Şeyh Efendi Camii imam hatibi Yahya Ertem, kursta hiç Kur'an-ı kerim okumayı bilmeyen bir çok vatandaşın bu hizmet sayesinde Allah Kelamını öğrendiğini söyledi.
''EVİMİZE ÇOK HUZURLU GİDİYORUZ''
Gündüz çalıştığı için akşam kursuna katıldığını ifade eden 32 yaşındaki çiftçi Adem Ataman da daha önce kursa gittiğini, ancak tam olarak Kur'an okumayı öğrenemediğini söyledi. Ataman, ''Şu an hocamız sayesinde Kur'an okumaya başlayabildim. Kursun çok huzurlu olduğunu söyleyebilirim. Çalışanlar için çok önemli bir proje. İşten çıkıp geldiğimiz halde hiç yorgunluk hissetmiyoruz. Çok memnunuz. Burada herkes çok sağlıklı hissediyor, evimize de çok huzurlu gidiyoruz'' diye konuştu.
Kursa katılan 85 yaşındaki emekli İbrahim Dikici de gündüz işlerini daha rahat bitirdiği için akşam kursunu tercih ettiğini belirterek, ''Kurstan çok memnunum. Böyle bir kurs açtıkları için Allah'a şükrediyorum. Daha önceden Kur'an-ı Kerim okumayı böyle bilmiyordum" dedi.
(ERZ-AT-Y)

12.02.2013 09:56:48 TSI

Editör: Wan Haber