Karın ana atardamarlarında balonlaşma teşhisi konulan 84 yaşındaki Ayşe Arslan, Medical Park Antalya Kalp Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Bölümü'nde gerçekleşen EVAR (kapalı ameliyat) ile sağlığına kavuştu.
Mersin'in Anamur ilçesi Bozyazı beldesinde yaşayan Ayşe Arslan'a, dört ay önce karın ağrısı, halsizlik ve iştahsızlık şikayeti ile gittiği hastanede önce mide ilacı verildi. Ağrılarının geçmemesi nedeniyle aynı hastaneye tekrar giden Ayşe Arslan, ültrasondan sonra karnındaki anevrizman fark edildi. Hastanede ameliyat edilmesi halinde hayatını kaybedebileceği söylenen Arslan, daha sonra Medical Park Antalya Kalp Hastanesi'ne başvurdu. Prof. Dr. Hüseyin Okutan ve Opr.Dr. İlker Tekin'le görüşen Arslan, burada Abdominal Aort Anevrizması (Karın ana atardamarlarında balonlaşma) teşhisi konularak EVAR adı verilen kapalı ameliyat yapıldı.
Hastada mevcut karın ana atardamarında balonlaşmanın her iki kasıktan yapılan küçük kesilerle EVAR adı verilen 'Kapalı ameliyatı' gerçekleştirdiklerini belirten Opr. Dr. İlker Tekin, yöntemle mevcut balonlaşmanın onarıldığını belirtti. Tekin, bu ameliyatlarda en önemli işlemin hastanın sonradan açık ameliyata göre çok daha hızlı ayaklanıp yürüyebildiğini açıkladı.
(ÇY-SÇ-HO-Y)

10.12.2012 17:53:54 TSI

Editör: Wan Haber