Bakanlığın görevlendirdiği müfettişler, ilgili noktalara giderek incelemelere başladı. Şubat ayının sonuna kadar incelemelerini bitirecek müfettişler, çalışmaları ile ilgili rapor hazırlayarak bakanlığa sunacak. Ankara ve İstanbul'da meydana gelen terör eylemlerinin ardından yurt çapında güvenlik önlemlerini üst seviyeye çıkartan İçişleri Bakanlığı, eylem yapılması muhtemel noktalarda da güvenlik incelemesi başlattı. Bakanlığın görevlendirdiği müfettişler, 81 ilde bulunan havalimanları, limanlar, otogarlar ve tren istasyonlarında incelemelerine başladı.

ATATÜRK HAVALİMANINDA İNCELEMELER DEVAM EDİYOR

İç İşleri Bakanlığının başlattığı uygulama doğrultusunda Müfettişler İstanbul Atatürk Havalimanı'nda da denetlemelerde bulundu. Atatürk Havalimanı'nda inceleme yapan dokuz müfettiş, terminale tüm giriş çıkış noktalarını kontrol etti. Müfettişler, Atatürk Havalimanı Emniyet Müdürlüğü ekipleri ve TAV Özel güvenlik personelinin yaptığı güvenlik hizmetlerini de yakından inceledi. Yapılan incelemede şu ana kadar bir olumsuzluğa rastlanmadığı öğrenildi.

TAV GÜVENLİK DİNLENME OFİSLERİNDE EĞİTİM FİLMİ İZLETİYOR
Atatürk Havalimanı'nda güvenlik hizmeti veren TAV Özel Güvenlik şirketi de personeline yönelik eğitimleri yoğunlaştırdı. Personelinin terör olaylarına karşı daha dikkatli olması için eğitimlere hız verilirken, dinlenme ofislerine kurulan ekranlarla çalışanların boş zamanlarında da eğitim filmi izlemesi sağlandı. Atatürk Havalimanı içinde ve çevresinde ise TAV Özel Güvenlik tarafından eğitilen bomba uzmanı köpekleri aramalara başladı. Terminalde bulunan x ray cihazlarının ise hassasiyeti artırıldı. Atatürk Havalimanı Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin metro katında yaptığı kontroller de sıkılaştırıldı.

Editör: Wan Haber