21 Aralık'ta Şirince Köyü'ne özel araçlarla girişlerin yasaklanması, köye girişin sadece minibüslerle yapılması nedeniyle Selçuk Belediyesi de Selçuk'ta boş alanlarda düzenleme çalışması yaparak park alanı yaratmıştı. Park alanı yapılan Zafer Mahallesi sakinleri, kıyamet nedeniyle yapılan düzenleme çalışmalarından dolayı Selçuk belediyesine teşekkürlerini iletti.
Maya Takvimine göre 21 Aralık'ta kopacağı iddia edilen Kıyametten dünyada etkilenmeyecek iki yerleşim yerlerinden biri olan Şirince Köyünde tahmin edildiği gibi bir yoğunluk olmadı. Ancak, İzmir Valiliğinin, Selçuk Kaymakamlığının ve Selçuk belediyesinin girişimleri ile Şirince'de gerekli güvenlik ekipleri ve sağlık ekipleri gibi her türlü önlemler alındı. 21 Aralık günü Köyde; tahmin edilen yoğunluğun oldukça altında bir kalabalık oldu. Bu kalabalığın çoğunu ise basın mensupları doldurdu.Kıyametten en çok mutlu olan Zafer Mahallesi sakinleri oldu
Selçuk Belediyesi 21 Aralık öncesi; Zafer Mahallesi Şirince yolu yakınlarında bulunan belediyeye ait park alanı ile yine aynı bölgedeki boş arsalar üzerine mıcır dökerek düzenleme çalışması yaptı. Bu durumdan en çok memnun olan mahalle sakinleri de; "Biz yaklaşık 8 yıldan bu yana bu alanın düzenlenmesini istiyorduk. Bu konuda Selçuk Belediyesindeki ilgili birimlere defalarca durumu anlattık. Çünkü özellikle yaz aylarında bu alanlardan savrulan tozlar evlerimize geliyor, balkonlarımızda dahi oturamıyorduk. Ancak yetkililerden bu konuda herhangi çalışma olmadı. Ta ki, 21 Aralık kıyamet söylentilerine kadar. Kıyamet kopacağı iddiasıyla Belediyenin ilgili birimleri bizim 8 yıl söyleyip de yaptıramadığımız alanı iki gün içerisinde düzeltip, mıcırla kapladılar. Ancak, 21 Aralık'ta kopmayan kıyametten sonra boş arsa üzerine dökülen mıcırlar yine belediye ekiplerince toplatıldı. Ama geç de olsa bu sorunumuzun kıyamet iddiaları yüzünden çözülmesine bizler mahalle sakinleri olarak çok sevindi. Bu konuda Selçuk Belediyesine teşekkür ediyoruz" dediler.
(NÖSAH)

30.12.2012 11:53:10 TSI

Editör: Wan Haber