Mersin'de yoksulluk içinde yaşayan 8 yaşındaki çocuğun, yatalak annesini hayatta tutabilmek için verdiği mücadele görenleri hayrete düşürüyor. Annesi 'MS' hastalığına yakalandıktan sonra evin bütün yükünü omuzlamak zorunda kalan minik Sezgin, küçük yaşına rağmen hem okula gidiyor hem de yetişkinlerin dahi yapmakta zorlandığı ev işlerini kolaylıkla yapıyor. 


Merkez Mezitli ilçesi Deniz Mahallesi'nde bir tarlanın gece bekçisi için yapılmış olan barakaya geçici olarak yerleşen 2 çocuklu Gönül ailesinin en küçüğü olan 8 yaşındaki Seçkin Gönül'ün ibretlik yaşam hikayesi, annesi İsmihan Gönül'ün (38) 3 yıl önce 'MS' hastalığına yakalanmasıyla başladı. Tedavisi mümkün olmayan bu hastalığın ardından annesi yatalak hale gelen minik Seçkin, babası Adnan Gönül'ün (44) günü birlik inşaat işlerinde, 15 yaşındaki ağabeyi Murat'ın da bir tantunicide çalışmaya başlamasıyla evin tüm işlerini omuzlamak zorunda kaldı. İlköğretim okulu 3. sınıfa giden ve ilk dönemi bütün derslerinden 5 alarak başarıyla tamamlayan küçük çocuk, bir yandan da yatalak annesine bakıyor. 6 yaşında iken yemek yapmasını öğrenen minik Seçkin, annesinin bakımını üstlendiği gibi babası ve ağabeyinin de günlük ihtiyaçlarını karşılıyor. Okul tatil olduğu için neredeyse bütün günü mutfakta yemek yapmak ve bulaşık yıkamakla geçen minik Seçkin, evin alış veriş ihtiyaçlarının bir bölümünü de kendisi yapıyor.

 

""
Seçkin sayesinde inşaat işçisi baba Adnan Gönül ile 15 yaşındaki diğer oğlu Murat, işten eve döndüklerinde sıcak bir kap yemek yiyebilme imkanı buluyor. Minik Seçkin, yatalak annesinin karnını da kendi elleriyle hazırladığı yemekten yedirerek doyuruyor. Yaşıtları oyun oynayıp, çizgi filim izlerken büyük bir fedakarlık örneği göstererek hasta annesini yaşatmaya çalışan Seçkin'in yaptıkları sadece bunlarla da sınırlı kalmıyor. Boyundan büyük işler beceren küçük çocuk, aynı zamanda evin çamaşırlarını da yıkayıp onları kuruttuktan sonra topluyor.
Sevimliliği ve sempatikliği ile çevredeki insanların büyük sevgisini kazanan Seçkin Gönül, tüm bu işlerin kendisi için çok da zor olmadığını söylüyor. Bir yandan zor şartlarda da olsa başarıyla okuluna devam eden, bir yandan da ev işleriyle uğraşan Seçkin'in tek üzüntüsü ise, annesinin yakalandığı dermansız hastalık. Yemek yapmayı, bulaşık ve çamaşır yıkamayı annesinin sağlığında ona bakarak öğrendiğini söyleyen Seçkin Gönül, 6 yaşından bu yana ev işlerini kendisinin yaptığını belirtti. Onu üzmemek için bütün ev işlerini öğrendiğini dile getiren Seçkin Gönül, fasulye, et kavurması, patates, makarna, çorba, pilav ve makarna gibi bir çok yemeği yapabildiğini söyledi. Bu yemeklerin nasıl yapıldığını da tek tek anlatan Seçkin, yetişkinler için bile zor olan bir çok şeyin kendisi için çok kolay olduğunu ifade etti. Okula giderken sabah önce annesini yataktan kaldırarak elini yüzünü yıkadığını ve kahvaltısını yaptırdığını anlatan küçük çocuk, öğlenci olduğundan derslerini de akşamdan yaptığını kaydetti.
İnşaat işçisi baba Adnan Gönül ise, yaşamlarını devam ettirebilmek için kendisinin çalışmak zorunda olduğunu ifade ederek, "Çalışmazsak aç kalıyoruz. Eşim 3.5 yıldır rahatsız. Eşime oğlum bakıyor. Bu hastalığın tedavisi de yokmuş, sakinleştirmek için iğne kullanıyoruz sürekli. Seçkin'in durumuna da üzülüyorum. Çocuk hem okuyor hem de annesine bakıyor. Ama başa gelen çekiliyor" dedi.


Adnan Gönül, eşine 'evde bakım maaşı' bağlanması için her hangi bir girişimde bulunmadıklarını da belirterek, bu konuda ilgililerden yardım beklediklerini sözlerine ekledi.

""

Editör: Wan Haber