Yukarı Dikmen köyünün Tandoğan mezrasında oturan Hamrin Baycan, eşi Nuri Baycan’ın yüksek tansiyon hastalığından dolayı vefat etmesinden sonra harabe bir evde 8 erkek çocuğuyla yaşam mücadelesi vermek zorunda kaldı. Herhangi bir geliri olmayan aile, Başkale Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na başvurdu. Kaymakam Murat Büyükköse’nin talimatıyla vakıf görevlileri köye gidip evde inceleme başlattı. Mağdurluğu tespit edilen aile, ilk olarak ilçe merkezine getirilip giyim malzemesi verildi. Daha sonra anne Hamrin Baycan’a aylık maaş bağlanması için gerekli işlemler yapıldı. 


""

Kaymakam Murat Büyükköse, mağdur olan aileye sonuna kadar sahip çıkılacağını belirterek, onlara her ay gıda paketi verileceğini ve harabe evlerinin yerine yeni bir ev yapılacağı sözünü verdi. 


Anne Hamrin Baycan, kendisine ve çocuklarına sahip çıkan Kaymakam Murat Büyükköse ve vakıf görevlerine teşekkür ederek, “Allah onlardan razı olsun. Çok zor durumdaydım. Çocuklarıma bakmak zorunda kalmıştım. Bana destek çıktılar, kendilerine çok teşekkür ediyorum” dedi.

""

Editör: Wan Haber