Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Belediye olarak kamuoyunu bilinçlendirmek, bilgilendirmek ve doğal kaynakların daha etkin ve verimli kullanımını sağlamak, ülke ekonomisini kazançlandırmak amacı ile seminer, yarışma, tiyatro gösterisi, basın açıklaması gibi çeşitli etkinlikler düzenlediklerini söyledi.
Şu anda dünyanın en önemli gündeminin enerji olduğunu, bunun için ülkelerin ilk maddesinin enerji üretimi, doğal kaynakların korunması, enerjinin aktarılması ve kullanımı ile tasarrufu gibi konular üzerinde yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını belirten Başkan Memduh Büyükkılıç "Toplumun tüm kesiminde enerjiyi verimli kullanma bilincini uyandırmak için başlatılmış bir projedir. Bu yarışma ile halkımızı özellikle, konut, çevre, sanayi, ulaşım ve tarım sektörlerinde, enerjinin verimli kullanılması konusunda bilinçlendirmek amaçlanmaktadır. Bu amaca uygun olarak sunulan projelerin, yukarıda anılan sektörlerde, enerjinin verimli kullanılmasına, enerji tasarrufuna, enerji tasarrufunun çevreyle ilişkisi ve etkilerine yönelik olması ve Türkiye ekonomisine ülke ya da ilçe çapında katkıda bulunabilecek, uygulanabilir önerilerden oluşması gerekmektedir'' dedi.
5627 sayılı Enerji Verimliliği Kanunun, enerjinin etkin kullanılması, israfın önlenmesi, enerji maliyetlerinin ekonomi üzerindeki yükünün hafifletilmesi, çevrenin korunması, enerji kaynaklarının ve enerjinin kullanımda verimliliğin artırılmasını amaçladığını ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, yarışmada birincinin Laptop bilgisayar, ikincinin tablet PC, üçüncünün ise çeyrek altın ile ödüllendirileceğini kaydetti.
Başkan Memduh Büyükkılıç, 7'den 77'ye Enerji Verimliliği Yarışmasının herkese açık olduğunu ve son başvuru tarihinin 15 Mayıs 2013 olduğunu yarışma sonuçların ve ödüllerin ise 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nde açıklanacağını sözlerine ekledi.
(ZB-Y)

05.02.2013 12:38:17 TSI

Editör: Wan Haber