İngiliz Daily Mail gazetesine göre, bekletilen uçak rötar yaptı ve yakıt ikmali yapamadığı için düştü. Brezilya’da bir futbol takımı ile beraberindeki yolcuları taşıyan uçağın yere çakılmasıyla ilgili yeni bir iddia ortaya atıldı.

İngiliz Daily Mail gazetesinin özel haberine göre, oyunculardan birinin bilgisayar oyununun havaalanında kargoya teslim edilen valizin içinde kalması ve futbolcunun valizi açmak için uçağı bekletmesi, uçağın rötar yapmasına ve havaalanına yetişememesine neden oldu.

Olay, sakat olduğu için kafileyle Kolombiya’ya gitmeyen defans oyuncusu Demerson Costa’nın Whatsapp üzerinden yaptığı şakalaşma mesajlarının açığa çıkmasıyla anlaşıldı. Takımın futbol şube sorumlusu Chinho Di Domenico’nun whatsapp grubunda, uçak kalkmadan hemen önce attığı mesajda bu bilgi doğrulanıyor.

Öte yandan havayolu şirketi La Mia’nın sahibi Gustavo Vargas da uçağın pilotu Miguel Alejandro Quiroga Murakam’nin inisiyatif kullanıp yakıtın yeteceğini düşünerek ikmal yapmak için havaalanına uğramadığını söylemişti.

HAVALİMANI KAPATILMIŞTI

Brezilya Serie A futbol takımı Chapecoense Real’i taşıyan uçak Kolombiya’da yere çakılmış, 76 kişi hayatını kaybetmişti. Yapılan incelemede, uçağın yakıtının bittiği ortaya çıkmıştı. Uçağın yakıtının bitiş nedeni ise uçağın Bolivya-Kolombiya sınırında Cobija havaalanında yakıt ikmali yapması gerekirken, gece yarısı  kapalı olan havaalanına uğrayamamış olmasıydı.

Kaynak: Gazeteduvar

Editör: Wan Haber