Uşak Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), 31 Aralık günü kaybolan alzheimer hastası 75 yaşındaki Mehmet Keler'i bulmak için ormanlık alanda gece gündüz arama yapıyor.
Uşak'ın Karaağaç Mahallesi'nde ailesiyle birlikte ikamet eden alzheimer hastası Mehmet Keler, 31 Aralık günü evinden ayrılarak bir daha geri dönmedi. Babalarının akşam eve dönmemesi üzerine durumu güvenlik güçlerine haber veren çocukları bir haftadır bulmak için çaba sarf ediyor. El ilanları bastırarak şehrin her tarafına asan Mehmet Keler'in kızları Gülay Topal ve Nuray Keler babalarının bulunabilmesi için herkesten yardım beklediklerini ifade etti. UMKE ve Uşak Arama Kurtarma Derneği ile irtibat kuran Gülay Topal ile Nuray Keler, aramalarını ekiplerle birlikte gece geç saatlere kadar sürdürüyor. Havaların aşırı soğuk olması ve meteorolojiden gelen kar uyarısı nedeniyle endişelerinin arttığını kaydeden kız kardeşler babalarını bulmayı umut ettiklerini dile getirdi.
Akse Çamlığı ve Çokkozlar mevkilerinde babalarını gören bazı vatandaşların bulunduğunu iddia eden kız kardeşler, UMKE dışındaki yetkililerin kendilerini dikkate almayarak duyarsız kaldığını söyledi. Uzun yıllar avcılık yaptığı bildirilen Mehmet Keler'in yöreyi iyi tanıdığı ve doğa şartlarına uyum sağlayarak doğada hayatta kalmayı başarabileceği iddia edildi.
Babasının yaklaşık 3 yıldır alzheimer hastası olduğunu ve ilk kez kaybolduğunu anlatan Gülay Topal, şöyle konuştu: "Babam 31 Aralık günü öğleden sonra kayboldu. Alzheimer hastası olan babamın şu an kendisini ifade edebilecek durumu yok. Açım, susuzum, kayboldum diyemez. Çünkü hastalığı nedeniyle 3 yaşındaki çocuğun aklı kadar aklı var. Yetkililerden sizlerin duyarlı olduğu kadar duyarlı olmalarını istiyorum."
Nuray Keler ise babasının evden normal bir halde çıktığını ifade ederek şunları söyledi: "Önce kız kardeşimin evine uğramış onu evde bulamayınca kaybolmuş. Babam 1.60 boylarında şapkalı, hafif sakallı, üzerinde siyah pantolon ve çizgili gömlek vardı üzerinde. Çokkozlar ve Akse Çamlığı civarında aradık ama bir sonuç alamadık."
UMKE Uşak Temsilcisi Dr. Okan Türkmen ise dün akşam saatlerinden beri Mehmet Keler'i gidebileceği alanlar ve şehrin etrafındaki ormanlıklarda aradıklarını ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü: "Ailenin müracaatı üzerine Arama Kurtarma Derneği ile ortak çalışma yürütüyoruz. 10'ar kişilik ekiplerle aramalarımızı sürdürüyoruz. Olumsuz hava şartlarına rağmen ekiplerimiz fedakarca bir çalışma yürütüyor. Mehmet amcayı gören vatandaşlarımız olursa vakit kaybetmeden 112 Acil Servisini aramalarını istiyoruz. Biz aramalarımızı gece geç saatlere kadar sürdüreceğiz. Mehmet amcayı sağ olarak bulmayı umut ediyoruz."
(KY-HO-Y)

06.01.2013 17:50:20 TSI

Editör: Wan Haber