Samsun'un Çarşamba ilçesinde açılan okuma-yazma kursunun en yaşlı öğrencisi 73 yaşında.
Çarşamba Halk Eğitim Merkezi'nce Alibeyli köyünde düzenlenen okuma-yazma kursuna katılan 50 yaşın üzerindeki kursiyerler dikkat çekti. Öğretmen Semra Kemiksiz tarafından verilen kursa 8 ila 10 arasında öğrenci katılıyor. Kursun genel yaş ortalaması 50 yaşın üzerinde. Kursun en yaşlı öğrencisi olan 73 yaşındaki Zekiye Yücebaş, ilerleyen yaşına rağmen okuma-yazma konusundaki azmi takdir topladı.
Zekiye Yücebaş, 73 yaşında olmasına rağmen okuma-yazmayı öğrenmenin çok büyük bir mutluluk olduğunu dile getirerek, "Yaş önemli değil. Önemli olan öğrenebilmek" dedi. 4 çocuğu ve 10 torunu olduğunu belirten Yücebaş, torunları ile birlikte okula gittiğini dile getirdi.
Kursun bir diğer dikkat çeken öğrencisi ise 60 yaşındaki Hanife Özdere oldu. Özdere de 6 çocuğu ve 10 torunu olduğunu, okuma-yazma öğrenmenin kendisine sağladığı en büyük kolaylığın ise kocasının isminin Ali olmasından kaynaklı artık rahatlıkla "Ali Gel" yazabildiğini belirtti. Özdere, akşamları kocası ile birlikte ders çalıştığını kaydetti.
Kurs öğretmeni Semra Kemiksiz, "Çarşamba Halk Eğitim Merkezi öncülüğünde Alibeyli köyünde başlattığımız okuma-yazma kursu çok iyi gidiyor. Kursumuzun yaş ortalaması 50 civarı. En yaşlı kursiyerimizde 73 yaşında. Şu anda birçok kursiyerimiz yazı yazmaya ve okumaya başladı. Bu da bizim için sevindirici bir gelişme" dedi.
(EŞ-SLH-Y)

18.01.2013 11:12:44 TSI

Editör: Wan Haber