Burdur İl Müftüsü Osman Artan, Bucak Merkez Kız Kuran Kursu'nda Kuran-ı Kerim öğrenen 72 yaşındaki Fatma Demirayak'ı takdir etti.
İl Müftüsü Osman Artan, Bucak Kız Kuran Kursu'nu ziyaret etti. Kursun en yaşlı kursiyeri olan 72 yaşındaki Fatma Demirayak ile birlikte Kuran-ı Kerim okuyan Müftü Artan, Fatma Demirayak'ın azmine hayran kaldı. Kuran-ı Kerim okumayı öğrendiği için sevindiğini dile getiren 72 yaşındaki Fatma Nine, "Bu yaşıma kadar birkaç dua dışında bir şey bilmiyordum. Gençliğimden bu yana Kur'an-ı Kerim'i hep merak ediyor, okumayı başarmak istiyordum. Ancak iş güç, çoluk çocuk derken Kur'an-ı Kerim'i öğrenme azmimi hep ertelemek zorunda kaldım. Kur'an-ı Kerim'le tanışmak bu yaşta nasip oldu. Şükürler olsun. Gençlerin, yüce kitabımızı öğrenmek için benim gibi yaşlanmayı beklememelerini tavsiye ediyorum" dedi.
Kuran-ı Kerim öğrenmenin en tatlı azim olduğunu ifade eden İl Müftüsü Osman Artan, "Kuran-ı Kerim'i öğrenmek her müminin en keyifli ve en tatlı bir meşguliyetidir. Bunun için bir mümin hangi yaşta olursa olsun, Kuran-ı Kerimi öğrenmek için büyük bir gayret içine girer. Okumasını öğrendikten sonra da bu hazzı her fırsatta tatma imkanına sahip olur. Bir müminin Allah'ın kitabını öğrenmek kadar merak ettiği bir konu olamaz. Bundan dolayı, hem kendisi öğrenmek, hem de çocuklarına öğretmek için belli bir vakit ayırır, emek verir. Kuran-ı Kerim de Yüce Rabbimiz 'Allah'ın kitabını öğrenip okumaya devam edenler, namazı dosdoğru kılanlar, kendilerine rızık olarak verdiklerimizden gizli ve açık bağışta bulunanlar katiyen zarar etmeyecek bir kazanç umarlar. Çünkü Allah onların mükafatını eksiksiz verir'. Kendisini bir 'muallim (öğretmen)' olarak tanıtan Peygamber Efendimiz (SAV), Ashabına Kuran-ı hem bizzat öğretir, hem de öğrenmeleri için teşvikte bulunurdu. 'Sizin en hayırlınız, Kur'ân'ı öğrenen ve öğretendir' mealindeki hadis-i şerif, bu mübarek işle meşgul olmanın büyük bir ehemmiyet taşıdığını gösterir. Bu 'en hayırlı en iyi insan' olma gayretidir ki, asırlar öncesinden beri Müslümanları bu güzel işle meşgul olmaya sevk etmiştir. Sahabe-i Kiram Kur'ân öğrenmek için büyük bir yarış içine girerlerdi. 'Kur'ân'ı öğrenin, okuyun' ifadeleri, Sahabiler için en tatlı bir Peygamber tavsiyesiydi" diye konuştu.
(HG-SK-Y)

10.01.2013 17:51:11 TSI

Editör: Wan Haber