Erzurum İl Genel Meclisi Kasım dönemi son toplantısı İl Genel Meclis Başkanı Bülent Taşkesengil başkanlığında bugün yapıldı.
Toplantıda üyeler yapılan oylama ile birlikte İl Özel İdaresi 2013 yılı bütçesini oy birliğiyle kabul etti. Toplantıda bütçe ile ilgili 23 madde tek tek üyelerin oylarına sunuldu. Üyeler maddelere kabul, çekimser ve ret olarak cevap verdi.
İl Özel İdaresinin bütçesi geçen yılı oranla 10 milyon artış göstererek 70 milyon oldu. Bütçede aslan payını 17 milyon 250 bin TL ile Tarım ve Köye Yönelik Hizmetler Daire Başkanlığı aldı. Taşkesengil bu yıl ki bütçenin İl Özel İdaresi tarafından yapılan son bütçe olma özelliğini taşıdığını söyledi. Toplantı sonunda İl Özel İdaresi üyeleri toplanarak hatıra fotoğrafı çektirdiler.
İl Özel İdaresi Genel Meclisi Üyeleri, " Bütçe hazırlamak çok zor ve zahmetli bir iştir. Bizler Erzurum'a en iyi şekilde hizmet vermek için burada kararlar aldık. Bütçeyi de Erzurum'un ihtiyaçları doğrultusunda paylaştırmaya çalıştık. Ama tarıma çok komik bir bütçe ayrıldığını da söylemeden geçemeyeceğiz. Tarım Erzurum'un en önemli geçim kaynaklarından biridir. Ayrıca yaklaşık olarak 100 yıldır hizmet veren İl Genel Meclisleri yok oluyor. Şunu unutmamalıyız il genel meclisleri vatandaşların gözü kulağıdır. Bu yıl ki bütçenin de Erzurum'a hayırlı olmasını diliyoruz. Umarız güzel işler ortaya çıkar." dediler.
İl Genel Meclis Başkanı Bülent Taşkesengil İl Meclisi Kasım ayı kapanış konuşmasında "Kasım ayının son toplantısını yapmak için bu arada toplandık. Bu ay bizim için çok önemliydi. Bu ayda 2013 yılı bütçesini hazırladık ve oy birliğiyle kabul ettik. Ayrıca yeni Büyükşehir belediye yasası nedeniyle bu yıl son kez bütçe hazırladık. Bu yüzden biz son bütçemizi en iyi şekilde hazırlamaya çalıştık. Denk bir bütçe hazırlandığını düşünüyorum. İdareye de bereketli harcamalar diliyorum. Umarım daha iyi hizmetler olur. Buradaki herkese hem Valim adına hem de kendim adına teşekkür ediyorum. Umuyorum ki yıl sonunda iyi hizmetlerle karşılaşacağız." şeklinde konuştu.
Erzurum İl Özel İdaresincehazırlanan ve kabul edilen 2013 yılı bütçesine göre; Özel Kaleme (Yasama /Yürütme) 1 milyon 935 bin 0TL, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğüne 700 bin TL, 20 ilçe ve özel idarelerine 2 milyon 50 bin TL, Emniyet Hizmetlerine 70 bin TL, Tarım Hizmetlerine 425 bin TL, Çevre ve Şehircilik Hizmetlerine 20 bin TL, Sağlık Hizmetlerine 275 bin TL, Gençlik ve Spor Hizmetlerine 2 milyon 335 bin TL, Kültür Hizmetlerine 350 bin TL, Eğitim Hizmetlerine 14 milyon 500 bin TL, Sosyal Hizmetlere 350 bin TL, İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanlığına 8 milyon 900 bin TL, Hukuk Müşavirliğine 950 bin TL, Destek Hizmetleri ve Daire Başkanlığına 13 milyon 150 bin TL, İmar ve İnşaat İşleri Daire Başkanlığına 810 bin TL, Tarım ve Köye Yönelik Hizmetler Daire Başkanlığına 17 milyon 250 bin TL, Mali İşler Daire Başkanlığına ise 5 milyon 930 bin TL bütçe ayrılması planlanıyor.
(EMA-AA-Y)

30.11.2012 14:18:49 TSI

Editör: Wan Haber