Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ın talimatıyla gurbetçi kızı Elif Yaman'ın, 7 yıldır görmediği annesi ile hasreti sona erdi. 12 yaşında ailesinden alınan Elif Yaman, Sakarya'da yaşayan annesi Ayşe Yaman ile bir araya gelirken anne kız hasretlerini gözyaşları içinde birbirlerine sarılarak giderdi.
Almanya'nın Gelsenkirchen kentinde yaşayan Elif Yaman, 12 yaşında ailesinden alınarak Hıristiyan bir aileye verilmiş annesi Ayşe Yaman ise Almanya'dan işsizliği gerekçe gösterilerek sınır dışı edilmişti. 7 yıldır annesini görmeyen Elif Yaman'ın dramını öğrenen Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, anne ile kızının buluşturulması talimatını verdi. Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı'ndan sorumlu Başbakan Yardımcısı olan Bozdağ'ın talimatı üzerine Başkanlık yetkilileri harekete geçti. Bozdağ'ın talimatı üzerine Elif Yaman'ın annesi Ayşe Yaman Sakarya'nın Hendek ilçesinde bulundu. Anne Ayşe Yaman'a, kızı Elif Yaman'la buluşturulacağının müjdesi verildi.
Maddi imkanı olmayan Elif Yaman'ın hem pasaport bedeli hem de uçak bileti de devlet tarafından karşılandı. THY'nin tarifeli seferi ile İstanbul'a oradan da araçla Sakarya'ya gelen Elif Yaman'ın, annesi Ayşe Yaman ile buluşması duygu selinin yaşanmasına neden oldu.
Sakarya Elmas Otel'de gerçekleşen buluşma öncesi anne Ayşe Yaman gözleri dolu ve heyecanlı bir şekilde kızının yolunu gözledi. Elif Yaman'ın otele gelmesi ile anne kız dakikalarca birbirlerine sarıldı. İlk buluşma anının ardından özel bir odada görüşen ana kız daha sonra basın mensuplarının sorularını cevapladı. Türkçe konuşamayan Elif Yaman bir tercüman aracılığı ile duygularını anlattı. En son 2010 yılında annesi ile görüşebildiğini ancak daha sonra defalarca aramasına rağmen bir türlü ulaşamadığını aktaran Elif Yaman annesine kavuşmasını sağlayan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'a defalarca teşekkür etti. Kendisi gibi Almanya'da çok sayıda Türk çocuğunun koruyucu ailelerin gözetiminde olduğunu belirten Elif Yaman bunun ciddi bir sorun olduğunu ve çözülmesi gerektiğini söyledi. Alman ailenin yanında dinen kendisine hiçbir baskı yapılmadığını aksine camiye gittiğini ve Kuran'ı Kerim öğrendiğini söyledi.
Anne Ayşe Yaman ise kızına kavuşmuş olmanın mutluluğunu tarif edemediğini dile getirerek, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ve Hannover Konsolosluğuna teşekkür etti.
Kendisinin en son Kuşadası'nda çalıştığını ve sezon bitmesi ile Sakarya'nın Hendek ilçesinde çalışmaya başladığını belirten Anne Yaman kızıyla ilgili haberleri bir arkadaşının vasıtasıyla internetten öğrendiğini ve hemen başvuruda bulunduğunu söyledi.
Anlatılmaz duygular içinde olduğunu kaydeden anne Yaman, sık sık gözyaşları döktü.
Basın mensuplarının bundan sonra Türkiye'de mi yoksa Almanya'da mı yaşayacakları sorusuna ise anne Yaman, "Henüz bunları konuşmak için çok erken. Bunu kızımla birlikte görüşmem lazım ama ben Türkiye'de yaşamak istiyorum" dedi.
Yapılan açıklamanın ardından anne kız objektiflere poz verdi.
7 yıllık özlemlerini bol bol sarılarak ve gözyaşları ile gideren anne kız buluşmasının ardından bu gece Ankara'da Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'a da teşekkür ziyaretinde bulunmak üzere Sakarya'dan ayrıldılar.
(Eİ-Y)

30.01.2013 21:06:44 TSI

Editör: Wan Haber