Kayseri’nin Melikgazi ilçesine Bağlı Belsin semtinde oturan 52 yaşındaki Zülfiye Ulaş, 20 yıl önce 125 kiloda olduğunu ve hareket edebildiğini belirterek, “Benim bu hastalığım baba tarafında varmış ama hastalığın ne olduğunu kimse bilmiyor” dedi.


Kendisine uzun zamandır kızının baktığını, sadece su ve çorba içerek beslendiğini, buna rağmen kilo aldığını söyleyen Zülfiye Ulaş, “7 yıldır hiç aşağıya inemiyorum. Mutfaktan bir bardağı alıp gelemiyorum bile. Aşırı kilolarım nedeniyle hareket edemediğim için hiç doktora gidemedim. Şekerim var, kalp rahatsızlığım var ve romatizmam var. Romatizma ağrıları beni hiç uyutmuyor. Şeker hastalığım için doktora gidemediğimden komşularımın ilaçlarını kullanıyorum” diye konuştu.


Sağlık Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Bakanlığı yetkililerinden yardım beklediğini söyleyen Zülfiye Ulaş, “Bana uzatılacak olan yardım eli ile sokağa çıkıp rahat bir nefes almak istiyorum” dedi.
Mehmet Ulaş ise eşinin evlendiğinde 50 kilo olduğunu ve daha sonra sürekli kilo almaya başladığını anlatarak, “Şu anda 170 kilo civarında. Hastalığına tam olarak bir teşhis konulamadı. Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne götürdük ama burada bize bir diyet kitabı verdiler ve 100 kiloya düştükten sonra gelmemizi söylediler. Eşim 100 kiloya düştükten sonra benim hastaneye ihtiyacım kalmaz zaten” diye konuştu.


Mehmet Ulaş, eşinin 7 yıldır dışarı çıkamadığını, oturdukları binanın 3. katından inemediğini belirterek, “Merdivenden inse bile çıkamaz. Yaklaşık iki yıl önce çok kötü rahatsızlandı. 112’yi çağırdık, itfaiye ekipleri de geldi. Aşırı kilolu olduğu için pencereden çıkarmaya çalıştık ama elektrik telleri nedeniyle itfaiyenin sepeti yanaşamadı. Daha sonra 10 kişinin yardımı ile battaniyeye koyarak hastaneye zor yetiştirdik” dedi.


Eşi için bakım ücreti almaya çalıştıklarını ancak yüzde 30’luk rapor verdiklerini söyleyen Mehmet Ulaş, “Eşim felçli hastalardan daha kötü durumda. Biz 7 yıldır eşim ile aynı sıkıntıyı yaşıyoruz. Sağlık Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Sayın Valimiz ve Belediye Başkanımızdan bize yardım elini uzatmasını istiyoruz” diye konuştu.

Editör: Wan Haber