Çalık YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu, "7 milyon dolara enerji izleme üssü kuruyoruz" dedi.
Çalık YEDAŞ sorumluluk alanı içindeki 5 ilde oluşturduğu 'mutlu yıllar ekibi' sabaha kadar aralıksız nöbet tuttu. Çağrı merkezi çalışanları gelen her ihbarı anında değerlendirip, mobil arıza ekipleriyle anında bağlantı kurarken, Samsun'un İlkadım, Atakum ve Canik bölgelerine konumlandırılmış ekipler, gelen her ihbarı anında değerlendirdi. Çorum, Amasya, Sinop ve Ordu'da da 60 mobil ekiple görev yapan Çalık YEDAŞ ekipleri, 'mutlu yıllar' sloganıyla sürdürdükleri görevlerini eksiksiz yerine getirdi. Yılbaşı gecesi gelen çağrıların cevaplanmasında ve arızalara müdahalede yüzde 98'lik bir başarı sağlayan arıza ekipleri, ilçelerde de aynı başarıyı yakaladı.

EKİPLER 'MOBİL' POZİSYONDAYDI
YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu, yeni yılın ilk mesai gününe çağrı merkezi ve arıza ekiplerinden oluşan 'mutlu yıllar ekibine' teşekkürle başladı. Türkoğlu, "Yeni yıl gecesi oldukça yoğun bir enerji sarfiyatı oldu. Sorumluluk alanımız olan Samsun, Ordu, Amasya, Çorum, Sinop illerinde aynı şekilde ekipler oluşturuldu. Yılın en yoğun enerji kullanımının olduğu geceden Çalık YEDAŞ olarak, başarıyla çıktık. Kısa süreli olarak aşırı yüklenmeden bazı bölgelerde önemsiz arızalar meydana geldi ancak koordinasyonumuz sayesinde sıkıntıya dönüşmeden giderildi. Yüzde 98'i yakalayan bir başarı önemlidir. Çağrı merkezi ve arıza ekiplerinin uyumu sayesinde vatandaşlarımıza sorun yaşatmadık. Tüm ekiplerimizi kutluyorum" diye konuştu.

SCADA/DMS İLE MUTLU YILLAR
Türkoğlu, Türkiye'de elektrik dağıtım liderliği rolünü üstlenen Çalık YEDAŞ'ın, tamamlanma çalışmaları süren SCADA/DMS (Data İzleme, Kaydetme ve Şebeke Yönetimi) projesini hayata geçirdiklerinde yılbaşı gecesi için ekip kurmak yerine sadece 'mutlu yıllar' diyeceklerini belirterek şöyle devam etti: "Dünyanın en son teknolojisini kullanan General Electric Digital Energy Grubu ile işbirliği yaparak, 7 milyon dolara enerji izleme üssü kuruyoruz. Çevre dostu 'Yeşil Bina'da konuşlandırılacak olan sistemle Samsun, Ordu, Amasya, Çorum ve Sinop'un elektrik dağıtım işini üstlenen Çalık YEDAŞ şebekeyi uzaktan izleyip, arızalara uzaktan müdahale edebilecek. SCADA/DMS projesi için personelimizin eğitimi de sürüyor. Sistemle bir arıza olması halinde müşterinin çağrı merkezini aramasına gerek kalmıyor. Çünkü Çalık YEDAŞ Yeşil Bina Üssü'nden anında tespit edilen arızalara ekipler derhal yönlendirilebilecek. 2013 yılından itibaren tüm aboneleri kapsayan otomasyon ve alt yapı planlaması Çalık YEDAŞ'ın 1 milyon 600 bin abonesine Avrupa kalite standartlarında dağıtım hizmeti vermeyi hedefliyor."
(SAM-SLH-Y)

01.01.2013 14:47:46 TSI

Editör: Wan Haber