Toplumsal hafıza ve ortak değerler kültürü oluşturur. Bizim kültürümüzde de altın son derece değerli ve önemlidir. Bu nedenle altın fiyatları ne kadar oldu? sorusu da vatandaşlar tarafından en çok araştırılan konu başlıkları arasındaki yerini alır. Yaz aylarının gelmesiyle birlikte düğün tarihleri alındı, davetiyeler ortaya çıktı. Bu durum da altına olan talebi arttırdı. Hazırladığımız içeriğimizde altın fiyatları hakkındaki son dakika değişimlerini, güncel altın fiyatlarını inceleyebilirsiniz.

ALTIN FİYATLARI NE KADAR OLDU (7 MAYIS 2019)

GRAM ALTIN FİYATLARI NE KADAR?

Çeyrek altın fiyatlarındaki yükselişten sonra vatandaşların yeni gözdesi adeta gram altın oldu. Gram altın, 7 Mayıs Salı günü 250,81 TL'den alınırken 250,87 TL'den satılıyor. Gram altın düne göre %0.22 oranında yükseldi.

ÇEYREK ALTIN NE KADAR OLDU?

Ülkemizde en çok tercih edilen altın türleri arasında çeyrek altın ilk sırada yer alır. Çeyrek altın fiyatlarındaki son durum şu şekilde bugün 394,98 TL'den alınan çeyrek altın 403,95 TL'den satılıyor. Düğünlerde en çok hediye olarak verilen nesne de çeyrek altındır.

YARIM ALTIN NE KADAR?

Yarım altın da vatandaşlar tarafından araştırılan altın çeşitleri arasındadır. Yarım altın bugün 787,49 TL'den alınırken 807,91 TL'den satılıyor. Yarım altın genelde yatırım amacıyla satın alınır.

AM ALTIN NE KADAR?

Altın fiyatları konusunda yaşanan son gelişmelerden sonra bugün tam altın 1.579,92 TL'den alınırken 1.610,87 TL'den satılıyor. Tam altın da tıpkı yarım altın gibi uzun vadeli birikim aracıdır.

CUMHURİYET ALTIN FİYATLARI NE KADAR OLDU?

Çeyrek altın fiyatlarıyla birlikte Cumhuriyet altın fiyatları en çok araştırılan konu başlıkları arasında yer alır. Cumhuriyet altını diğer altın türlerinden hem daha ağır hem daha pahalıdır bu yüzden uzun vadeli yatırım aracıdır. 1.636,00 TL'den alınan cumhuriyet altını 1.661,00 TL'den satılıyor. (SABAH)

Editör: Wan Haber