DBP Demokratik Yerel Yönetimler Birliği ve Kongreya Jinen Azad’a (Özgür Kadınlar Kongresi-KJA) yönelik operasyonda gözaltına alınan 18 Kürt siyasetçiden 7’si daha çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Diyarbakır merkezli olarak bazı kentlerde 10 Nisan sabahı yapılan baskınlar sonucu gözaltına alınan 18 Kürt siyasetçilerden emniyetteki ifade işlemleri devam eden 12’si, emniyetteki işlemlerinin ardından dün Diyarbakır Adliyesi’ne getirilmişti.

Adliyeye sevk edilen Fatma Duman, Ridvan Sincar, Firat Yıldız, Turan Genç, Yusuf Koyuncu, Abdullah Cin, Serdar Tosun, Orhan Karaca, Aziz Mahmut Çınar, Fevzi Aydemir, İbrahim Durmuş ve Mehmet Taha Burakmak, savcılık tarafından ifadeleri alınmadan doğrudan “tutuklama” talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edilmişti.

Dicle Haber Ajansı’nın (DİHA) haberine göre, nöbetçi mahkemeye sevk edilen isimlerden “Rıdvan Sincar, Turan Genç, DBP PM üyeleri Yusuf Koyuncu, Abdullah Cin, Serdar Tosun, DBP Yenişehir İlçe Yöneticisi, İbrahim Durmuş ve Mehmet Taha Burakmak, sabaha karşı örgüt üyeliği” iddiasıyla tutuklandı.

Fırat Yıldız, Fatma Duman, Orhan Karaca, Aziz Mahmut Çınar ve Fevzi Akdemir ise “adli kontrol” şartı ile serbest bırakıldı.

Soruşturma dosyasına getirilen “gizlilik” kararı nedeniyle, yöneltilen suçlamanın ayrıntıları konusunda bilgiye ulaşılamıyor.

13 Kürt siyasetçi tutuklandı

Son tutuklamalarla birlikte Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Demokratik Yerel Yönetimler Birliği ve Kongreya Jinên Azad (KJA) yapılan operasyon sonucu tutuklananların sayısı 13’e yükseldi.

Aynı operasyonda gözaltına alınan Demokratik Yerel Yönetimler Birliği Eşbaşkanı Çimen Işık, DBP PM üyeleri Pero Dündar, Olcay Kanlıbaş ve KJA üyesi Zozan Toprak ile HDP Genel Saymanı Hüseyin Yılmaz ve DBP PM üyesi Fırat Alökmen dün ve önceki gün çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı.

Editör: Wan Haber