Bitlis'te 1-3 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilen 7. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Kış Oyunları sona erdi.
Alp ve Kuzey Disiplini dallarında düzenlenen yarışmalar, Çiftkaya ve El Aman Hanı Kayak tesislerinde gerçekleştirildi. 14 ilden 188 sporcu ve 100'e yakın antrenör ile yöneticinin katıldığı ve 3 gün süren yarışmalar sonunda dereceye girenlerin ödülleri Bitlis milletvekilleri Vahit Kiler ve Vedat Demiröz'ün de katılımıyla verildi. Düzenlenen yarışlar sonunda dereceye giren sporcular ve iller şu şekilde sıralandı:
Alp Disiplini; Çocuk 1 erkeklerde Erzurum'dan Kerem Timur birinci, Çocuk 1 bayanlarda Erzurum'dan Sıla Kara birinci, Çocuk 2 erkek kategorisinde Erzurum'dan M. Enes Limon birinci, Çocuk 2 bayanlarda Erzurum'dan Ece İs birinci oldu.
Kuzey Disiplini (Kayaklı Koşu) Dalında ise; sıralama şu şekilde oluştu. Çocuk bayanlarda birinciliği Hakkari'den Nazlıcan Düzce ve Çocuk erkeklerde Erzurum'dan Orhan Zegerek, Yıldız bayanlarda Ağrı'dan Zozan Malkoç ve Yıldız erkeklerde ise Adem Bartan birincilik elde etti.
İlk gün Alp Disiplini yarışlarında ise, Çocuk 1 erkekler kategorisinde birinciliği Bingöl'den Furkan Cecen, ikinciliği Bitlis'ten Berkay Yusuf İlyas, üçüncülüğü Bitlis'ten Muhammed Uca, Çocuk 2 erkek kategorisinde de birinciliği Erzurum'dan Nihan Enez Limon, ikinciliği Bitlis'ten Serkan Özgeç ve üçüncülüğü Erzurum'dan Sait Demir aldı.
Bu sonuçlardan sonra genel klasmanda il bazında birinciliği Erzurum, ikinciliği Bingöl, üçüncülüğü ise Bitlis illeri aldı. Madalya ve kupaların verilmesinin ardında kafileler memleketlerine doğru yola çıktılar.
(VO-MSA-Y)

03.02.2013 15:53:23 TSI

Editör: Wan Haber