Tokat'ta beyin ölümü gerçekleşen 7 çocuk annesi ve 18 torun sahibi kadının organları, 3 kişiye umut oldu.
Tokat'ın Zile ilçesine bağlı Çakırcalı köyünde yüksek tansiyon sebebiyle beyin kanaması geçiren Fadime Salper'in (65) tedavi gördüğü hastanede beyin ölümü gerçekleşti. Aile, doktorların organ nakli konusundaki taleplerini geri çevirmedi. Ailenin aldığı kararla bağışlanan böbrekler ve karaciğer, yaklaşık 4 saat süren ameliyatla alındı.
Tokat Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Ali Kalyoncu, karaciğerin Ankara'ya, böbreklerden birisinin Samsun'a birisinin de İstanbul'a gönderildiğini söyledi. Ankara'dan gelen Sağlık Bakanlığı Organ Nakli ekibi ve 112 Acil Yardım ekibi tarafından alınan organlar, nakil edilecek hastalara ulaştırılmak üzere yola çıktı. Organ bağışı ile 3 kişinin hayatını kurtaracak olmaktan gurur duyan aile, annelerini kaybetmenin ise üzüntüsünü yaşadı.
Doktor Sevim Altın, organ bağışı konusunda insanların hassasiyet göstermesini beklediklerini ifade ederek, aileye duyarlılıklarından dolayı teşekkür etti. Ali Duran Salper ise, eşinin organ bekleyen hastalara hayat vermesi için ailece bu kararı verdiklerini söyledi.
Ailesine teslim edilen Fadime Salper'in cenazesi ise, köyünde toprağa verilecek.
(Nİ-OK-Y)

07.12.2012 19:10:34 TSI

Editör: Wan Haber