Feqiyê Teyran Parkı’nda 13 gündür grev yapan İş-Kur çalışanları, tepkilerini dile getirmek amacıyla bir yürüyüş düzenledi. Ellerinde ekmek, tabak ve kaşıklarla Cumhuriyet Caddesi üzerinde yürüyen grup, eski vali konağı önünden tekrar Feqiyê Teyran Parkı’na geldi. Burada oturma eylemi yaparak caddeyi trafiğe kapatan grup, basın açıklaması yaptı. Basın metnini okuyan Van Yararına Çalışma Derneği Genel Sekreteri İsmail Çiftçi, 23 Ekim ve 9 Kasım 2011 tarihlerinde Van'da meydana gelen depremlerin ardından İş-Kur İl Müdürlüğü tarafından afet işlerinde çalıştırılmak üzere istihdamlarının geçici olarak sağlandığını belirterek, “3 dönemdir aynı kamu kurum ve kuruluşlarında çalıştırılan ve sayıları 7 bin 286'yi bulan İş- Kur çalışanları olarak istihdamlarımızın kalıcılık ve süreklilik arz edecek bir statüye kavuşturulmasını talep etmekteyiz” dedi.

İş-Kur çalışanları olarak Van merkezde, Erciş, Çatak ve Gürpınar ilçelerinde oturma eylemi ve imza kampanyası başlattıklarını ifade eden Çiftçi, “İşçileri, işsizleri, kamu çalışanlarını, esnafı, çiftçileri, gençleri, kadınları, emek ve meslek örgütlerini mitingimize güç katmaya, hep birlikte "Artık Yeter" demeye davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Yürüyüşe destek vermek amacıyla gelen 13 yaşındaki Zeynep Sayar ise, “Bugün benim parklarda bahçelerde gezip oynamam gerekirken, işten çıkarılmış, işsiz kalmış babama, ağabeylerime, amcalarıma destek olmak ve onların ekmek davalarına destek vermek için geldim. En büyük hayalim ve isteğim babamın sürekli bir işinin olması olmuştur. Bunun için de Allah’a her gün dua ediyorum. Ben babamı çok ama çok seviyorum. O bizim her şeyimizdir. Ben devlet babadan ev, araba, buzdolabı, çamaşır makinesi, kömür veya gıda yardımından çok babama kalıcı ve garantili bir iş vermesini, çalıştığı yerden çıkarılmamasını istiyorum. Eğer babamın işi olursa bize her şeyi alabilir. Lütfen bana, kardeşlerime ve babama bu imkanları tanıyın” dedi.

Editör: Wan Haber