Adıyaman'ın Kahta ilçesinde 67 yaşında bir kadın, kursa giderek Kuran-ı Kerim öğreniyor.
Kahta İlçe Müftülüğüne bağlı Haliliye Kız Kuran Kursu'na giderek Kur'an-ı Kerim okumayı öğrenen 67 yaşındaki İmihan Ardıç, genç kızlara da örnek oluyor.
Kahta Müftü Vekili Yılmaz Arı, Kur'an kursu denetim ve rehberlik faaliyeti çerçevesinde Kahta Müftülüğüne bağlı Haliliye Kız Kur'an Kursu'nu ziyaret etti. Ziyarette Burada Kuran-ı Kerim öğrenen 67 yaşındaki İmihan Ardıçı gören Arı, çok duygulandığını ifade etti. Her yaşta Kur'an-ı Kerim öğrenilebileceğini ifade eden Arı, kadın-erkek, genç-yaşlı ayrımı olmadan Kur'an-ı Kerim talebesi olunması gerektiğini kaydetti.
İmihan Ardıç ise, "Kur'anımızı öğrenmenin ve okumanın yaşı olmadığını burada öğrendim. Bu yaşıma kadar hep kendimde bir eksiklik hissediyordum. Şimdi hayatım Kur'an'la daha güzel. Bilmeyen herkese öğrenmelerini ve okumalarını tavsiye ederim çünkü gerçekten Kur'an okumak insanı rahatlatıyor" şeklinde konuştu.
Kurs hocası Fatma Tank da konuşmasında, "Devamlılık ve zamanında gelme konusunda en titiz öğrencim İmihan Teyzedir. Kendisi Kur'an öğrenme konusunda çok hevesli. Şimdi 17. cüzde. Kendisini çok seviyoruz" dedi.
Müftü Vekili Yılmaz Arı, kurs hocasını ve İmihan Ardıç'ı tebrik ederek kurstan ayrıldı.
(Şİ-Y)

21.02.2013 13:36:05 TSI

Editör: Wan Haber