İran'ın Irak sınırında 6,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İranlı yetkililer, şu ana kadar can kaybı bildiriminin bulunmadığı depremde 600'den fazla kişinin yaralandığını duyurdu. Amerikan Jeolojik Araştırma Merkezi, depremin İran'ın Irak sınırı yakınındaki İlam kentinin 114 kilometre kuzeybatısında 65 kilometre derinlikte meydana geldiğini bildirdi. Tahran Üniversitesi Jeofizik Enstitüsü Sismoloji Merkezi de 6,4 büyüklüğündeki depremin ardından Kermanşah'ın Kasrı Şirin ilçesinde 5,2 büyüklüğünde bir artçı sarsıntının meydana geldiğini açıkladı.

Kermanşah Valisi Hushang Bazvand, depremde 646 kişinin yaralandığını söyledi. Bu kişilerin yüzde 80'inin tedavilerinin tamamlanmasının ardından taburcu edildiğini ifade eden Bazvand, can kaybına ilişkin şu ana kadar bir bildirimin kendilerine ulaşmadığını kaydetti.

Yaralanmaların vatandaşların paniğe kapılması ve yüksekten atlaması sonucu gerçekleştiği ifade edildi.

Depremden etkilenen bölgedeki okulların ve üniversitelerin deprem nedeniyle pazartesi günü tatil edildiği bildirildi. Depremin Irak'ın başkenti Bağdat ve Kuveyt'te de hissedildiği kaydedildi.

Önemli fay hatları üzerinde yer alan İran'da sık sık deprem yaşanıyor. Ülkenin güneydoğusunda yer alan Kirman vilayetinde 2003 yılında 6,6 büyüklüğünde meydana gelen depremde 31 binden fazla kişi hayatını kaybetmiş, tarihi Bam kenti yerle bir olmuştu.euronews

Editör: Wan Haber