Samsun'un Çarşamba ilçesinin Soğucak köyünde ikamet eden 68 yaşındaki Necip Çetin, yaşına rağmen at üstünde avlanmaya devam ediyor.
At üstünde avlanmayı bir tutku haline getiren Necip Çetin, Çarşamba Avcılık ve Safari Kulübü üyesi olmasının yanı sıra avcılık sertifikasına da sahip. Avlanmaya 10 yaşında başladığını belirten Çetin, genelde tavşan avladığını belirtti.
Avlak alanların ve av hayvanlarının sürekli azaldığını ifade eden Çetin, bu konuda diğer avcıları devletin koyduğu avlanma dönemlerine uymaya davet etti. Özel eğitimli 3 köpeği ve atı ile avlanma mevsimlerinde ava çıktığını belirten Çetin, tüfeğini at üzerindeyken de kullanabiliyor. Atının tüfek sesine alışkın olduğunu söyleyen Necip Çetin, hayvanları ile özel ilgilendiğini ve av için eğittiğini dile getirdi. Avlanma yasağının olduğu dönemlerde köpeklerini gezmeye çıkardığını, onlarla sürekli ilgilendiğini ve sürekli onlarla birlikte olduğunu anlatan 68 yaşındaki Çetin, köpeklerinin nerede olursa olsun bir düdük sesi ile yanına geldiğini dile getirdi.
Yaşına rağmen dinç görünen Necip Çetin, at üzerindeki rahat tavırlarıyla da dikkat çekti. Avlak alanların azalmasından kaynaklı insanların şehir merkezlerine yakın yerlerde avlandığını vurgulayan Çetin, bu konuda önlem alınması gerektiğini sözlerine ekledi.
(EŞ-SLH-Y)

24.01.2013 18:13:08 TSI

Editör: Wan Haber