Uludağ Üniversitesinde öğrenim gören 6 bin öğrenci dün gece sosyal medya üzerinden toplanıp kar topu savaşı yaptı. Kar topundan çevre güvenilğini sağlayan polis ekipleri de nasibini aldı. Öğrenciler, "Buradaki çatışma ideolojik değil, sadece keyif için" dediler.
Sabah saatlerinden itibaren sosyal medya üzerinden örgütlenen iki farklı öğrenci gurubu akşam saatlerinde Görükle Yerleşkesinde iki farklı bölgeye ayrıldı. Her iki bölgeyi de birbirlerine kartopu atarak savunan öğrencilerin savaşı toplumsal olayları aratmadı. Çevre sakinleri, öğrenci grupları arasında gerginlik yaşandığını sanarak 155 polis ihbar hattına çok sayıda ihbarda bulundu. Bölgeye gelen polis ekipleri öğrencilerin kartopu savaşına müdahale etmek istedi. "Arkadaşlar yeter artık tadında bırakalım" diyerek kartopu savaşının bitmesini isteyen poliste kartoplarından nasibini alınca geri çekilmek zorunda kaldı.
Öte yandan bazı gençler ise başka yerlerden yapıp getirdikleri kartoplarını tanesi 50 kuruştan satılığa çıkardı.

KAR TOPU OYNAYARAK STRES ATTILAR
Gece yarısına kadar devam eden kartopu savaşının sonunda ise kardeşlik hakim oldu. Dostluk mesajları verildi. Üniversite öğrencilerinden Müjdat Bıçakçı, "Bugün burada güzel bir faaliyet yaptık. Polis kavga etsek bu kadar çabuk müdahale etmezdi. Eğlencemiz yarıda kaldı" dedi.
Ankara ODTÜ'de çıkan olaylara da değinen Bıçakçı, "Karşı görüşün kavga etmediği tek yer Uludağ Üniversitesi devamlı birlikte olamıyoruz genelde kavgalarda bir araya geliyoruz. Ancak bu seferki güzel oldu karda birlik olduk. Ankara'daki öğrenci arkadaşlarımızda stres atmak istiyorlarsa kartopu oynasınlar" diye konuştu.
(YS-İHS)

09.01.2013 16:46:00 TSI

Editör: Wan Haber