Adıyaman il merkezine bağlı Kömür beldesindeki ilköğretim okullarında verilen yemeklerden yiyen 55 öğrenci ve 1 okul görevlisi, gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastanede tedavi altına alındı.
Edinilen bilgiye göre, Kömür beldesindeki Bahçeli Evler İlköğretim Okulu, Kömür İlköğretim Okulu, Yakacık İlköğretim Okulu, Hasanken İlköğretim Okulu ve Serintepe İlköğretim Okulu'nda eğitim gören 55 öğrenci ile 1 okul görevlisi, okulda verilen yemekten yedikten sonra rahatsızlandı. Öğrenciler, ambulanslar ve özel otomobillerle Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastanede tedavi altına alınan 56 kişinin, sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.
Milli Eğitim Müdürü Seyfi Özkan ve Kömür Belde Belediye Başkanı Fethi Yuka, hastaneye gelerek, görevli ve öğrencilerin sağlık durumu hakkında bilgi aldı. Milli Eğitim Müdürü Özkan, "Öğrencilerimizin hepsinin sağlık durumu iyi. Herhangi bir olumsuzluk yok. Konuyu daha detaylı araştırıp incelemelerde bulunacağız. Konunun takipçisiyiz" dedi.
Kömür Belde Belediye Başkanı Yuka ise, öğrencilerin yemekten değil, yemekle birlikte dağıtılan tatlıdan zehirlenmiş olma ihtimalinin yüksek olduğunu, öğrencilerin tatlının ekşi olduğunu söylediklerini ifade etti.
(CK-SO-OK-Y)

17.01.2013 17:34:31 TSI

Editör: Wan Haber