Adana'da bir kişinin, sahte isimle günlüğü 55 liraya kiraladığı otomobili 2 bin 500 dolara Suriyeli muhaliflere sattığı ileri sürüldü.
Olay, 20 Aralık 2012 günü merkez Seyhan ilçesi Yeşilyurt Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, Azim Atlı sahte ismini kullanan bir kişi, oto kiralama firmasına giderek Hatay'da hayırlı bir işi olduğunu, evleneceğini söyleyerek otomobil kiralamak istediğini söyledi. İşyeri sahibi Emrah Somyürek de bir otomobili gösterip günlüğüne 70 lira istedi. Atlı, 70 liranın fazla olduğunu belirterek, "Hayırlı bir işim var biraz yardım edin" dedi. Bunun üzerine Somyürek, günlüğünü 55 liradan otomobili üç günlüğüne kiraladı. Ancak otomobil kiralandıktan üç gün sonra geri getirilmedi.
Bunun üzerine Somyürek, GPRS'den otomobili takip ettiğinde Hatay'da olduğunu tespit etti. Atlı'yı telefondan aradı ancak ulaşamadı. Atlı'nın verdiği adrese giden Somyürek'e, o adresteki kişiler, "Kiralık otomobil mi verdin, senden başka çok sayıda kişi geldi" dedi. Bunun üzerine Somyürek, Hatay'ın Reyhanlı ilçesine gittiğinde Türkiye genelinden kiralanan otomobillerin Suriyeli muhaliflere 2 bin 500 dolara satıldığını gördü. Somyürek, resmi sınır kapısının yanı sıra muhaliflerin bir kapı açtığını ve bu kapıdan istediklerini yaptığını ileri sürerek, "Hatay Emniyet Müdürlüğü'ne başvurduk ancak bizi Adana'ya yönlendirdiler. Buraya gelip Adana Emniyet Müdürlüğü'ne başvurduk ancak otomobilimize hâla ulaşamadık. Sadece Adana'da bu yöntemle 11 kiralık otomobil muhaliflere satılmış. Türkiye genelinde 180 otomobil satılmış. Ben sigortadan otomobilimi karşılayamıyorum. Bu nedenle devletimden yardım istiyorum. Artık oto kiralamaya korkuyoruz" dedi.
Bu arada şahsın oto kiralamasının işyerinin güvenlik kamerası tarafından saniye saniye görüntülendiği görüldü. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.
(FKE-HO-Y)

15.01.2013 09:56:52 TSI

Editör: Wan Haber