Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı KOBİTEM eğitimlerine devam ediyor. Bu kapsamda Yeditepe Üniversitesi öğrencilerine de Gönüllü İtfaiyecilik eğitimleri verildi.
Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı 50. Dönem gönüllü itfaiyecileri kimlik kartlarını aldı. Yeditepe Üniversitesi öğrencilerine verilen gönüllü kimlik kartları Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Çöpoğlu tarafından dağıtıldı. Dağıtımda İtfaiye Daire Başkanı Doğan Kara, AFKOM Şube Müdürü Ömer İslamoğlu, Gönüllü İtfaiye Birim Sorumlusu Yusuf Çınkıl hazır bulundu.
İtfaiyeciliğin çok önemli bir meslek olduğunu dile getiren Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Çöpoğlu, gönüllü olarak insanların canını malını koruma isteğinin daha da önemli bir duygu olduğunu kaydetti. Çöpoğlu, Büyükşehir Belediyesi olarak gönüllü itfaiyecilik eğitimlerine çok önem verdilerini hatırlatarak bu güne kadar ki gönüllü itfaiyeci sayısının 700'ü aştığını belirtti.
Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Çöpoğlu daha sonra 50. Dönem Gönüllü itfaiyecileri olan Yeditepe Üniversitesi öğrencilerine kimlik kartlarını verdi. Öğrenciler ise İtfaiyeciliğe ve eğitime verdikleri desteklerden dolayı Genel Sekreter Yardımcısı Çöpoğlu'na plaket takdim etti. Yeni Gönüllü İtfaiyeciler Büyükşehir Belediyesi'nin İtfaiyecilik alanındaki gerek uygulamalar gerekse eğitim çalışmaları ile Türkiye'ye örnek olduğunu dile getirdi.
Yeditepe Üniversitesi Öğrencileri gönüllü itfaiyecilik eğitimlerinde yanma ve yangın kavramları, İtfaiyecilik mevzuatı, araçgereç ve malzeme bilgisi, söndürme teknikleri gibi eğitimler aldı. Teorik ve pratik eğitimlerin ardından İzmit Grup Amirliği'nde stajını tamamlayıp gönüllü itfaiyeci olan üniversite öğrencileri yaz döneminde Karadeniz sahillerindeki kurtarma çalışmalarında gönüllü olarak da destek verecek.
(MA-MA)

11.02.2013 12:20:32 TSI

Editör: Wan Haber