Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'ne yapılan operasyonun ardından Başkan Yılmaz Büyükerşen ve belediye çalışanlarına destek için Türkiye'nin farklı illerinden 50 belediye başkanı Eskişehir'e geldi.
Aralarında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ın da olduğu toplam 50 belediye başkanı, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen tarafından karşılandı. Büyükerşen, belediye başkanlarının destek ve dayanışma ziyaretinin belediyecilik hususunda tarihi bir an olduğunu söyledi.
Soruşturmanın devam ettiğini hatırlatan Büyükerşen, "Benim konuyla ilgili uzun boylu söyleyeceğim bir şey yok. Bu konuda yargıya intikal eden bir olay sebebiyle 5 arkadaşımız bize göre haksız ve usulsüz olarak içerideler" dedi.
Operasyon sonrasında eski Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in kendisini aradığını söyleyen Büyükerşen, "Sayın Demirel bana, (Büyükerşen, seninle üzüntülerimizi paylaşıyorum demeyi bile zayid addediyorum. Sizlerin başına gelenler bütün Türkiye'nin malumu. Ama şunu unutma: Sizlere yapılanlar, altın tasa taş atsalar ne atan değer kazanır ne de taş değer kazanır. Ama altın tas değer kaybetmez.) dedi. Bu olayın bir bakıma hayırlı tarafı olacağını da düşünüyorum. Türk kamuoyunun, meseleleri çok yakın bir şekilde görmesini sağladı. Anlıyordu zaten, yakinen takip ediyordu. Şimdi bir kere daha net bir şekilde anlayacaktır. Benim büyük dileğim, içeri aldıkları arkadaşlarımızın, ki avukatlar onları çıkarmak için uğraşıyorlar. Ümitliyim, çünkü doğrunun yardımcısı Hazreti Allah'tır. Kim ne derse desin. Onun için Allah, bu zincirleme sürece dahil olmaktan hepimizi korusun" diye konuştu.
Daha sonra Büyükerşen ve beraberindekiler, Kentpark'a geçerek burada öğle yemeği yedi. Geçen hafta Eskişehir Büyükşehir Belediyesi çalışanlarına yönelik operasyonda 23 belediye personeli gözaltına alınmış ve sorgular sonrası 5 çalışan tutuklanmıştı.
(KÇ-MŞ-Y)

03.02.2013 15:17:59 TSI

Editör: Wan Haber