Sosyal belediyecilikte önemli hizmetlere imza atan Van Büyükşehir Belediyesine bağlı Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, kentte yardıma muhtaç vatandaşlara ulaşmaya devam ediyor.

Bu kapsamda sosyal hizmet uzmanlarınca İpekyolu ilçesi Selimbey Mahallesi'nde tespit edilen Bulgun ailesi için belediye yetkilileri harekete geçti. 5 yıldır 20 metrekarelik konteynerde yaşam mücadelesi veren 4 kişilik aileye büyükşehir belediyesince bir daire kiralandı. Aile konteynerde yaşadığı zorlu 5 yılın sonunda sıcak bir yuvaya kavuşmanın mutluluğunu yaşadı.

Üç çocuğuyla birlikte konteynerde yaşam mücadelesi verdiğini belirten Aycan Bulgun, “5 yıldır konteynerde kalıyorum. Eşim tutuklu. Konteynerde zor şartlarda yaşam mücadelesi veriyorduk. Ben de büyükşehir belediyesine başvurdum. Allah onlardan razı olsun. Yardımcı oldular. Bana bir ev imkanı sağladılar. Kiramı onlar karşılıyor” dedi.

“Şu an çok mutluyum”

Van Büyükşehir Belediyesi sayesinde soğuk kış gecelerinden kurtulduğunu kaydeden anne Bulgun, “Elektrikler kesiliyordu. Konteyner damlıyordu. Gece yarılarında sular içinde kalıyorduk. Çocuklarım derslerine çalışamıyorlardı. Elektrikler kesildiğinde komşularımıza gidip ders çalışıyorlardı. Çok zorluk yaşıyorduk. Allah belediye yetkililerinden razı olsun. Şu an çok mutluyum. Yeni evime geçtim, Allah emeği geçenlerden razı olsun” diye konuştu.

Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı yetkilileri ise kış aylarında da ailenin yanında olacaklarını ifade ederek, aileye kömür verilmesi için de çaba harcayacaklarını ifade ettiler.(iha)

Editör: Wan Haber