Van’ın Özalp ilçesindeki 2. Hudut Tabur Komutanlığına bağlı sınırdaki Yamanyurt Kalekolundaki askerler, huduttaki meşakkatli görevleri dönüşü boş zamanlarını sosyal etkinlikle değerlendiriyor.

5 yıldızlı oteli aratmayan kalekol, içerisinde barındırdığı çeşitli imkan ve aktivitelerle göz dolduruyor. Bir kampüsü andıran kalekolda, her askerin kendine ait bir dolabı bulunurken; çarşaf, nevresim ve battaniyeler personel sayısının iki katı. Yatak takımları haftada bir değişirken, ev tipi iki çamaşır makinesi ve bir kurutma makinesi ile ütü imkanı hazır bulunduruluyor. Askerin üniforması başta olmak üzere tüm çamaşırları yıkanarak kurutulurken, 24 saat sıcak su imkanı bulunuyor. Kalekolda elektrik kesintilerine karşı iki jeneratör hazır bekletilirken, mutfağı ve yemekhanesi tertemiz gözüküyor. Mutfakta çalışanlar eldiven ve maske takarken, kalekolun kantininde her türlü yiyecek ve içecek en ince ayrıntısına kadar bulunuyor. Kalekolda bulunan ve nöbet yerlerine giden askerler, nöbet dönüşü dua ettikten sonra karakoldaki aşçılar tarafından yapılan yemeği yiyor. Kendi ekmeğini üreten kalekolda, 4 aylık erzak stoğu hazır vaziyette tutuluyor. Sunulan konfor 5 yıldızlı otelleri aratmazken, günlük hazırlanan 4 çeşit yemek kalori oranı değerlendirilerek yapılıyor. Komutanlarıyla birlikte yemek yiyen askerler, boş zamanlarını kitap okuyup, satranç, masa tenisi ve playstation oynayarak değerlendiriyor. Bir gurup asker dinlenirken, bir gurup sınırı gözetlemeye devam ediyor.

3-470.jpg

“HUDUTTA GÖREV YAPMAK BİR ŞEREFTİR”

Hudutta görev yapmaktan onur duyduğunu ifade eden Piyade Er Engin Çetin, “Biliyoruz ki hudutta görev yapmak şereftir. Ailelerimiz bizi hiç merak etmesin. Gayet iyiyiz, buradan onlara selamlarımı iletiyorum. Boş zamanlarımızda televizyon izliyoruz, masa tenisi oynuyoruz, kitap okuyoruz, haftada bir gün sinema günümüz var ve film izliyoruz, spor yaparak boş zamanlarımızı değerlendiriyoruz” dedi.

4-401.jpg

Hudutta görev yapmanın şeref ve onurunun bilincinde olduklarını ifade eden Piyade Onbaşı Ramazan Korkmaz da, şunları söyledi: “Hudutta görev yapmaktayız. Hudut şartları zor ama vatanı beklediğimiz için onurluyuz, gururluyuz ve ne kadar zorlu şartlarda görev yaptığımızın bilincindeyiz. Hududa çıktığımızda terliyoruz, ama kalekola geldiğimizde rahatlıyor ferahlıyoruz. Çünkü bir sürü sosyal faaliyetimiz var. Kendimizi rahatlatacak, ferahlatacak sosyal faaliyetlerimiz mevcut. Ben kitap okumayı seviyorum, kimi arkadaşlarım satranç, masa tenisi, playstation oynayarak sosyal faaliyetlerde bulunuyor.”

5-342.jpg

Takım Komutanı Üsteğmen Umur Alptekin de, birlik personeline ayrılan bölümde askerlerin istirahatlı oldukları zamanı çeşitli aktivitelerle geçirdiklerini belirterek, “Masa tenisi, satranç, playstation oynayarak, kitap okuyarak ve televizyon izleyerek zamanı değerlendirmektedir” şeklinde konuştu. 

6-179.jpg7-094.jpg

Editör: Wan Haber