Gülyazı Alay Komutanlığından, Roboski katliamının gerçekleştiği noktaya obüsler ile açılan ateş sonrasında ilk belirlemelere göre 1 kişi hayatını kaybetti. Hayatını kaybeden kişinin adının Vedat Encü olduğu belirtilirken, ölen ve yaralananların sınır ticareti yapan köylüler olduğu öğrenildi.. 

Roboski köyü sınırında yapılan bombardıman nedeniyle bölgeye köylüler akın ederken, olayın köye 10 kilometre uzaklıkta yaşandığını ifade edildi.

ÖLEN VADAT ENCÜ ROBOSKİ KATLİAMINDAN SAĞ KURTULAN DAVUT ENCÜ'NÜN KARDEŞİ

Olayda hayatını kaybeden 16 yaşındaki Vedat Encü'nün, Roboski katliamından sağ olarak kurtulan Davut Encü'nün kardeşi olduğu belirtilirken, ağır yaralanan 22 yaşındaki Yılmaz Encü ile diğer yaralılar Suwar ve İbrahim Encü'nün Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

FERHAT ÖNCÜ HABERDAR'A KONUŞTU

HDP Milletvekili Ferhat Encü Haberdar'dan Bahar Kılıçgedik'e yaptığı açıklamada "6-7 kişinin yaralandığı bilgisini aldık. Bir kişi de yaşamını yitirmiş. Ölen kişi Vedat Encü. Gülyazı Alay Komıtanlığı'ndan obüslerle saldırılmış. Beyaztepe mevkiinde, daha önce 34 kişinin öldürüldüğü noktanın tam karşısında yaşandığı belirtiliyor." ifadelerini kullandı.

28 Aralık 2011'de TSK'ye ait savaş uçakları sınır ticaretine giden köylüleri bombalamış, çoğu çocuk 34 kişi yaşamını yitirmişti. Encü, bu saldırıda 11 akrabasını kaybetmişti. BAHAR KILIÇGEDİK / HABERDAR

Editör: Wan Haber