Finlandiya'nın Helsinki kentinde çekilen video ülkeyi karıştıdı.

Videoda, halka açık bir havuzda eğlenen kalabalığın arasında da yüzmeye çalışan 5 yaşındaki bir çocuk dikkat çekti. Kendi başına yüzmeye çalışırken bir türlü su yüzüne çıkamayan çocuk, dakikalarca suda çırpındı.

Kalabalığın çırpınan çocuğun yanından yüzüp gittiği görülen videoda, minik çocuk havuz kenarına ulaşmak için büyük çaba sarfetti.

GÜCÜ TÜKENİNCE KENDİNİ SUYA TESLİM ETTİ

Çocuk nihayet havuz kenarına ulaştığında ise hem kenar çıkıntılarının yüksek olması hem de çırpınmaktan bitkin düşmesi nedeniyle bir türlü su yüzüne çıkmayı başaramadı.

Havuzda ters dönen ve bilincini kaybeden çocuk, nefes almayı da bırakarak yüz üstü suyun üstüne çıktı.

YANINDAN YÜZÜP GİTTİLER

Ancak asıl skandal bundan sonra yaşandı. Çocuk çırpınırken tepki vermeyen kalabalık, çocuğun açık bir şekilde boğulduğu görüldüğünde de yardım etmek için çaba göstermedi. Videoda özellikle o sırada çocuğun yanından yüzüp giden bir kadın dikkat çekti.

FİNLANDİYA KARIŞTI

Finlandiya'da ise kalabalıktan hiç kimsenin çocuğu fark etmemiş olmasının imkansız olduğuna dikkat çekilerek "insanlık öldü mü" tartışması yaşandı.

Çocuğun annesinin ise, o sırada saunda olduğu iddia edildi.

TRAJEDİ MUTLU SONLA NOKTALANDI

Gelelim hikayenin sonuna. Küçük çocuk nihayet havuzdaki bir kadın tarafından kurtarıldı. 4 dakika kadar çırpındığı ve 1 dakika kadar da nefessiz kaldığı belirlenen çocuğa hemen ilk yardım uygulandı. Kalbi duran çocuk kalp masajı ile tekrar hayata döndürüldü.

Sağlık yetkilileri, çocuğun genel durumunun iyi olduğunu ve bu olaydan dolayı en azından kalıcı bir fiziksel sorunu olmayacağını açıkladı. (haberler.com)

 


5 Yaşındaki Çocuk Havuzda Boğulurken Kimse... paylaşan: haberler

Editör: Wan Haber