Diyarbakır’da 5 Haziran günü HDP’nin mitingine yapılan ve 4 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırı ile ilgili 5 şüpheli hakkında 5’er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis  ve 6 bin 318’er yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı.

Diyarbakır’da 5 Haziran günü HDP mitinge düzenlenen bombalı saldırıda Şeyhmus Kaçan (34), Necati Kurul (46), Civan Arslan (18) ve Ali Türkman’ın (65) ölümü ve 210 kişinin yaralanmasına ilişkin yürütülen soruşturma tamamlandı.

İddianamede tutuklu şüpheliler İsmail Korkmaz (35), Mustafa Kılınç (39), Orhan Gönder (20) ve Burhan Gök (37) ile firari şüpheli İlhami Balı’nın (33), ‘Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs’, ‘Nitelikli öldürme’, ‘Nitelikli öldürmeye teşebbüs’ ve ‘Tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurma’ suçlarından cezalandırılması istendi.

Savcı tutuklu şüpheliler İsmail korkmaz, Mustafa Kılınç, Orhan Gönder, İlhami Balı, Burhan Gök hakkında 5’er kez ağırlaştırılmış ömür boyu ve 4 bin 101’er yıldan 6 bin 318’er yıla kadar hapis cezası talep etti.

İddianame, Diyarbakır 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

Editör: Wan Haber