İzmir'de karın ağrısı şikayetiyle hastaneye başvuran 43 yaşındaki Esat Çakıcı'nın sağ böbreğinden 5 kilo ağırlığında tümör çıkarıldı. Operasyonu gerçekleştiren doktorlar, karşılaştıkları manzara karşısında şaşkın olduklarını söylediler.
İzmir in Şirinyer ilçesinde 30 yıldır tesisatçılık yapan 43 yaşındaki Esat Çakıcı, şiddetli karın ağrısı ve şişkinlik, idrarda kanama şikayeti ile başvurduğu hastanede tedavi altına alındı. Özel Tınaztepe Hastanesi Üroloji Kliniği Profesörü Gürhan Günaydın'ın başkanlığındaki ekip tarafından ameliyata alınan Çakıcı'nın sağ böbreğindeki 5 kilo ağırlığındaki 30 santimlik tümor alındı.
Başarılı geçen ameliyatın ardından ağrılarının son bulduğunu söyleyen Çakıcı, "Tümörü görünce bende şok oldum. Beni rahatsız eden kitleden kurtulduğum için çok mutluyum. Bundan altı hafta önce sağ karın boşluğunda şiddetli bir ağrı vardı. Ağrılar dayanılmaz olunca İzmir'de üç hastane dolaştım. En son gittiğim hastanede 'Sizi ameliyat yapamayız, önce kemoterapi göreceksiniz bu çok riskli, hatta ölümle sonuçlanacak bir ameliyat dediler'. Daha sonra Prof. Dr. Gürhan Günaydın, Opr. Dr. Serkan Demiryoguran gördü ve 'Biz bu ameliyatı yaparız, kitleyi çıkartırız, başka çaresi yok' dediler. Ben de doktorlarıma inandım ve güvendim. 5 kiloluk 30 santim boyundaki kitleyi çıkardılar. Şimdi çok iyiyim. Doktorlar beni tekrar yaşama bağladılar" diye konuştu.
Ameliyatı gerçekleştiren doktorlardan Prof. Dr. Gürhan Günaydın, "Benzer tümörler gördüm ama bu sıradan bir şey değil, çok nadir. Belki hayatımda bir ya da iki kez böyle vaka gördüm. Başarıyla tümörü çıkardık, hasta şimdi çok iyi. Çıkan 5 kilo 30 santim boyundaki tümörü patolojiye gönderdik" dedi.
(AH-CC-Y)

24.01.2013 15:06:42 TSI

Editör: Wan Haber