Çalık YEDAŞ, OMÜ işbirliği ile üniversite öğrencilerine yönelik "Gençler Yeni İcat Çıkarıyor" projesini hayata geçirecek.
"Gençler Yeni İcat Çıkarıyor" projesi; Çalık YEDAŞ, OMÜ işbirliği ile "Enerji Verimliliği" temasıyla başlıyor. Samsun, Sinop, Ordu, Çorum ve Amasyalı gençlerin 'Endüstriyel Tasarım', 'Kısa Film/Animasyon' ve 'Afiş/Grafik Tasarım' alanlarındaki potansiyellerini harekete geçirmeyi hedefleyen proje, Çalık YEDAŞ'ın kurumsal sosyal sorumluluk projeleri arasında yer alıyor.
"Enerji Verimliliği" temasıyla gerçekleştirilecek Gençler Yeni İcat Çıkarıyor yarışmasına, Samsun, Sinop, Ordu, Çorum ve Amasya illerinde yaşayan üniversite öğrencileri 1 Şubat31 Mart 2013 tarihleri arasında "Endüstriyel Tasarım", "Kısa Film/Animasyon" ve "Afiş/Grafik Tasarım" kategorilerindeki çalışmalarıyla katılabilecekler.
Çalık YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu, "Enerji Verimliliği" konusunun global bir önem taşıdığını vurgulayarak, "Bugünün ve geleceğin en yaşamsal konularından biri olan enerji verimliliği, Çalık YEDAŞ'ın da öncelikli konularının başında geliyor. Enerji verimliliği meselesinin, tek başına devletlerin, sektörün ya da tek tek kuruluşların meselesi olmadığına dikkat çekmek ve bu konuda gençlerin üretici fikirlerini uygulayabilecekleri bir alan açmak istedik" dedi.
"Bölgede üniversite gençlerinin kendilerini ifade edebilecekleri alanların sınırlılığına" dikkat çeken Nurettin Türkoğlu, şöyle devam etti: "Enerji verimliliğinden söz ediyorsak, her şeyden önce bölgemiz gençliğinin üretici enerjisini harekete geçirmek ve toplum yararına projelere dönüştürmek zorunlu görevimizdi. Aslında Çalık YEDAŞ, sadece Gençler Yeni İcat Çıkarıyor projesiyle bile enerji verimliliğine verdiği önemin altını çizmiş oluyor. Popüler kültürün her alanda egemen olduğu bir ortamda toplumun ve gençlerin dikkatini bölgemizin, ülkemizin ve dünyamızın öncelikli meselelerine çekmek; üniversiteli gençlerin enerji verimliliği gibi çok önemli ve öncelikli bir konuda düşünmelerini ve proje üretmelerini teşvik etmek istiyoruz. Bu konuda bölgemizin lokomotif akademik kuruluşu Ondokuz Mayıs Üniversitesi ve yerel medya işbirliğiyle gençlerimize yıldızlaşabilecekleri yepyeni bir alan açıyoruz."
(SAM-SLH-Y)

28.01.2013 18:22:54 TSI

Editör: Wan Haber