Adana polisi, beş günde 94 hırsızlık şüphelisini yakalayarak 72 olayı aydınlatarak, çalınan malları sahiplerine teslim etti.
Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, 5 gün boyunca hırsızlara göz açtırmadı. Vatandaşın ev ve işyerine hırsız girdiği yönündeki ihbarları değerlendiren dedektifler, olay yerinde aldıkları parmak, ayak izi, kıl örnekleri ya da hırsızları gören vatandaşın verdiği eşkaller doğrultusunda 5 günde 100 ayrı adrese yaptığı şok baskınlarla 94 şüpheliyi yakaladı. Yapılan incelemede şüphelilerin parmak ve ayak izleri ile güvenlik kameraları tarandığında yakalanan hırsızların 72 olaya karıştıkları belirlendi. 72 olayda zanlıların ev ve işyerine girerek altın, para, gibi yükte hafif değeri yüksek eşyalar çaldığı belirlendi.
Polis, zanlıların çaldığı çoğu eşyayı bularak sahiplerine geri teslim etti. Emniyete gelerek çalınan mallarını çok kısa sürede teslim alan vatandaşlar, "Polis iyi ki var, devletimizin bizim arkamızda olduğunu görmek bizi çok mutlu etti. Eşyalarımız çalındıktan sonra biz onlardan ümidi kesmiştik ama şimdi mallarımızı alıp eve gidiyoruz. Polisimizin vatandaşı düşünüp gece-gündüz çalıştığını görmek biz duygulandırdı. Bu çalışmayı gördükten sonra artık rahat uyuyacağız" diye konuştu.
(FKE-ÖK-Y)

16.01.2013 10:58:50 TSI

Editör: Wan Haber