Bugün öğle saatlerinde arama çalışmalarına "Barbaros Hayrettin Paşa" adlı petrol arama ve sondaj gemisinin de katılacağı öğrenildi.

Kumburgaz Kamiloba sahilinde geçtiğimiz pazar günü öğle saatlerinde kiraladıkları deniz bisikletiyle denize açıldıktan sonra kaybolan 5 genci arama çalışmaları sürüyor. Mikail Çelik (30), Serdar Demir (25), Doğan Demir (21), Şükrü Kahraman (28) ve Yusuf Büyükizgi’yi (29) bulmak için devletin tüm imkanlarının seferber edildiği arama çalışmaları 5. gününde de sürüyor.

Kaybolan 5 gencin bulunması için, bugün de Sahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanlığı’na ait 1 helikopter, 1 uçak, 5 bot,  Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na ait 3 mayın arama sonar cihazlı gemi ve diğer ekiplere ait 2 bot, 6 dalgıç ve çok sayıda personel yoğun bir şekilde arama çalışmalarına devam ediyor. Şu ana kadar yapılan tüm aramalarda herhangi bir bulguya rastlanılmazken, ailelerinde umutlu bekleyişi sürüyor.

Öte yandan, arama ve kurtarma çalışmalarına, Kadıköy’den yola çıktığı öğrenilen "Barbaros Hayrettin Paşa" adlı petrol arama ve sondaj gemisinin de öğle saatlerinde katılacağı öğrenildi.

Editör: Wan Haber